septembrie 14, 2020    |

10 lucruri esențiale pe care un agent de securitate le are asupra sa

10 lucruri esențiale pe care un agent de securitate le are asupra sa

Meseria de agent de securitate implică multă responsabilitate și poate fi deosebit de riscantă. Ca agent de pază, ai în vedere atât securitatea oamenilor, cât și siguranța unor bunuri sau obiecte. Prin urmare, pe lângă calitățile personale necesare acestei meserii, agentul de pază trebuie să aibă în dotare echipament de protecție, care să îl ajute să îi protejeze pe ceilalți și care, totodată, îi oferă siguranță personală.

Pentru că noi, cei de la DO SECURITY punem mare accent pe siguranța agenților noștri, aceștia sunt bine pregătiți și antrenați să reacționeze în fața oricăror situații posibile.

Îți prezentăm, în continuare, 10 elemente esențiale care fac parte din echipamentul individual al unui agent de pază.

Stație de emisie – recepție

Concepute pentru a comunica rapid informații pe diverse distanțe, stațiile de emisie-recepție permit unei echipe de securitate să comunice eficient și să acționeze imediat ce o situație devine periculoasă.

Comunicarea prin stațiile de emisie-recepție este în general, metodă de comunicare folosită între agenții de pază aflați pe un perimetru stabilit.

Telefon mobil

Într-o lume conectată permanent, un telefon mobil a devenit indispensabil. Comunicarea este esențială, chiar crucială în anumite situații, iar un telefon mobil oferă posibilitatea de alertare rapidă a Poliției sau a Pompierilor, atunci când intervenția acestora este urgentă.

Trusa de prim ajutor

Evident, agentul de pază trebuie să fie instruit să acorde primul ajutor. Intervenția rapidă este crucială, în special în locații greu accesibile unde asistența medicală poate ajunge foarte greu în cazul unui accident.

Folosirea trusei de prim ajutor pentru a oferi asistență unui rănit este o modalitate eficientă de a preveni sau de a interveni asupra diverselor răni sau plăgi, împiedicând agravarea acestora.

Lanternă

Este foarte utilă, nu doar pentru că oferă vizibilitate agentului în zonele întunecate sau atunci când s-a oprit curentul. O lanternă poate fi transformată într-o armă de auto-apărare. Îndreptată spre ochii unui intrus, o lanternă puternică ajută agentul de pază să câștige timp pentru intervenție: pentru a porni o alarmă, pentru a dezarma un posibil atacator sau timp pentru a regândi rapid un plan. Lanterna poate fi folosită pentru protecție personală.

Spray lacrimogen

Acesta s-a dovedit extrem de util în cazurile în care viața sau integritatea corporală a agentului sunt puse în pericol. Folosirea spray-ului este o metodă folosită pentru a reprima temporar un atacator sau un hoț, fără a cauza efectiv vătămări permanente acestuia. Există mai multe variante de spray-uri, iar alegerea variantei potrivite se face în funcție de locația unde se desfașoară activitatea de pază și de riscurile implicate.

Carnet și pix

Deși poate părea o metodă învechită, ținând cont de tehnologia actuală, nu e chiar așa. În cazul acestora, bateria nu se termină niciodată. Un carnet de notițe poate fi consultat cu usurință ori de cate ori agentul are nevoie să își reamintească lucruri, plus că îl ajută să noteze detalii atunci când vorbește la telefon.

Vestă anti-glonț

Activitatea unui agent de pază este plină de neprevăzut. Situațiile se pot complica uneori, iar agresorii care posedă arme, pot chiar să le și folosească. Vesta anti-glonț poate fi singura șansă la viață în astfel de situații, alături de cască și de celelalte elemente de securitate.

Încălțăminte adecvată

Munca unui agent de securitate implică monitorizarea punctelor de acces sau patrularea mobilă pe un anumit perimetru. De aceea, este important ca încălțămintea să fie una adecvată și confortabilă, practică și rezistentă, adecvată din punct de vedere profesional.

Îmbrăcăminte distinctă

Uniforma unui agent de pază este elementul cel mai vizibil, prin care acesta de poate identifica și distinge de publicul larg. Acesta este motivul pentru care toți agenții de pază au îmbrăcăminte distinctă. 

Ecusonul agentului de pază

Ecusonul este un element de identificare al oricărui agent și contribuie, împreună cu celelalte, la imaginea profesională a agentului. Cu excepția cazului în care agenții de securitate lucrează într-un mediu privat unde este recomandat anonimatul, legitimația este un element la vedere, care are rol de intimidare și prevenție.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved