aprilie 23, 2019    |

5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a pleca în vacanță

5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a pleca în vacanță

Vacanța vine pentru fiecare dintre noi cu bucurie și entuziasm! Pentru a-ți menține această stare și la revenirea din vacanță, este important să iei câteva măsuri de siguranță pentru a sta fără griji în timpul petrecut departe de casă. Iată, mai jos, recomandările specialiștilor noștri:

 1. Scanează-ți actele și salvează-le în smartphone

Înainte de a pleca în concediu, scanează și salvează în format digital, în telefon, actele de călătorie precum: pașaportul, buletinul, viza, biletele de avion. Pentru un plus de siguranță, fă și câte o copie printată pe care să o porți asupra ta, în locul originalului, când te deplasezi în zonele aglomerate. Folosește originalele doar pentru formalitățile legale. NU ține documentele originale și copiile împreună, în același loc! Aceasta este cea mai sigură modalitate de a nu-ți păstra actele în siguranță!

2. Cât mai puține lucruri de valoare la vedere

Este cunoscut faptul că lucrurile de valoare atrag hoții. Prin urmare, lasă acasă bijuteriile de valoare și ai în permanență grijă la telefon, aparatul de fotografiat sau alte gadget-uri etc. Cu cât arăți mai modest, cu atât mai bine pentru că hoții te vor evita, iar tu te poți bucura de un concediu liniștit, lipsit de evenimente neplăcute.

3. Verifică opțiunile de securitate ale cardului

Nimic nu îți poate strica vacanța mai mult decât să ai cardul blocat, fie pentru că ai depășit limita de plată, fie pentru că, după prima extragere de numerar, banca ți-a blocat cardul pentru că a considerat tranzacția ca fiind suspectă. Verifică, așadar, care sunt opțiunile de securitate ale cardului tău înainte de plecare și ai în vedere să ai un card de rezervă cu tine, în vacanță.

4. O rezervă de bani nu strică

Dacă preferi să ai bani cash la îndemână, nu îi ține pe toți la un loc. Ca măsură suplimentară de siguranță, pune-ți o rezervă de bani deoparte, într-un buzunar secret, în bagaje.

5. Securizează-ți locuința

Dacă intenționezi să achiziționezi un sistem de alarmă pentru casă, nu alege un sistem la întâmplare, chiar dacă ți se pare că ai găsit o ofertă bună. De cele mai multe ori, calitatea acestora este îndoielnică, mai ales dacă sistemul respectiv nu beneficiază de monitorizare permanentă. În cazul unui eveniment neplăcut, este crucială intervenția în cel mai scurt timp posibil. Și aici nu ne referim la vecini, ci la echipajele specializate pentru astfel de situații.

Nu te baza nici pe faptul că „locuiești într-un cartier sigur”. Nu există comunități care să fie imune la spargeri.

Ofertele pentru astfel de sisteme sunt personalizate în funcție de dimensiunea casei și necesitățile fiecărei familii. Recomandarea noastră este să contactezi un specialist în domeniu, pentru a a primi toate informațiile necesare, astfel încât să faci cea mai potrivită alegere pentru siguranța ta și a casei tale.

Un sistem de alarmă reprezintă mai mult decât o sursă de siguranță pentru casa ta… este un sentiment de liniște pentru tine.

Contactează-ne cu încredere pentru o ofertă personalizată înainte de a pleca în vacanță.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved