octombrie 17, 2018    |

Sfaturi de securitate când călătorești în orașe mari

Sfaturi de securitate când călătorești în orașe mari

La fel cum ție iți este foarte ușor, în orașul tău, să deosebești turiștii de localnici, în același mod, devii foarte vizibil ca turist, atunci când călătorești. Orice destinație turistică alegi pentru vacanță, fie că e Timișoara, Londra sau Roma, ești expus unor riscuri. Ce poți face să le minimizezi? În urma situațiilor cu care noi ne confruntăm, am pregătit câteva sfaturi de care să ții cont pentru a te bucura de o vacanță liniștită.

Vizitează locurile publice

Dacă este prima dată când vizitezi un oraș, asigură-te că rămâi în zonele publice și bine iluminate. Nu te aventura pe alei lăturalnice, înguste, care duc spre locuri necunoscute sau zone mai dubioase. Dacă hoții suspectează că ești un turist și că nu cunoști orașul, vor profita de acest lucru.

Protejează-ți valorile

Hoții sunt perfect conștienti de faptul ca oamenii care merg în vacanță au asupra lor diverse bunuri: telefon inteligent, ceas, bani. Evită să porți telefonul sau portofelul în buzunarul de la spate – acestea sunt un magnet pentru hoți. Laptopul, tableta, bijuteriile ar trebui mereu ascunse vederii; cel mai bine ar fi să le lași la hotel.

Documentează-te temeinic

E bine să știi dinainte care sunt zonele cu risc ridicat din destinația ta de vacanță, pentru a le evita. La fel cum te documentezi cu privire la obiectivele turistice, fii la curent cu zonele cele mai expuse infracționalității din orașul respectiv și cu ultimele tactici folosite de hoți. Ai fi uimit să vezi câte tehnici ingenioase sunt folosite în marile orașe.

Transportul public

Se știe – infracționalitatea este prezentă în mijloacele de transport pentru că aici aglomerările de oameni sunt frecvente. Planifică-ți din timp traseul; informează-te cu privire la ce mijloace sunt de evitat, respectiv de luat și vei fi în siguranță.

Nu sta excesiv de mult să admiri obiectivele turistice

Acest lucru trece rar neobservat de către hoți. Găndește-te că, mai bine te întorci de mai multe ori la același obiectiv, decât să-l privești îndelung, o jumatate de oră din același loc.

Ia în considerare folosirea unei aplicații de siguranță

Există multe aplicații disponibile pentru siguranță personală; așa că le poți căuta și instala pe telefonul tău. Acestea îți pot oferi un sentiment de securitate.

Evită oamenii cu un comportament suspect

Urmează-ți instinctul – întotdeauna acesta funcționează ca un radar personal. Dacă observi în jurul tău persoane cu un comportament suspect sau care te fac să te simți incomod, evită să interacționezi cu ele și părăsește zona respectivă. Cel mai bine pentru tine e să rămâi în grupul vostru și să urmezi planul turistic stabilit.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved