iulie 11, 2016    |

Cum să rămâi în siguranță la orice festival

Cum să rămâi în siguranță la orice festival

Statistic vorbind, în 2016, unul din 500 participanți la un festival s-a confruntat cu cel puțin o situație neplăcută, fie că este vorba de furt sau agresiune fizică sau verbală. Ca agenție de protecție și pază prezentă la diverse festivaluri și evenimente, în care au fost implicate mari aglomerări de oameni, ne-am confruntat cu diverse situații. Citește în continuare sfaturile noastre pentru ca să rămâi în siguranță.

Alege locul de camping în mod înțelept

Campează într-o zonă bine iluminată și, pe cât posibil, între alte corturi. Caută o zonă aflată în imediata apropiere a firmei de pază responsabilă cu siguranța sau pe lângă zona alocată organizatorilor. Împrietenește-te cu cei care se află în jurul cortului vostru și stabiliți de comun acord să vă supravegheați reciproc corturile. În situația neplăcută în care descoperi totuși un străin în cortul tău, nu încerca să intri în conflict cu el. Cel mai înțelept este să ceri asistență. Este posibil ca acel străin să fie totuși un rătăcit care a greșit cortul.

Localizează din timp personalul medical și corturile acestora

Toate festivalurile mari trebuie să asigure asistență medicală. Când ajungi în zona festivalului, identifică unde sunt poziționate corturile de prim ajutor. În acest fel, nu vei pierde timpul cu găsirea lor în caz de urgență. Ia în calcul că acest lucru va fi și mai dificil pe timpul nopții.

Stabilește un loc de întâlnire cu prietenii

Este foarte ușor să te pierzi de prietenii tăi în orice aglomerare mare de oameni. La festivaluri, apar uneori probleme de telefonie din cauza semnalului. Este posibil ca prietenii tăi să nu audă telefonul dacă îi suni, din cauza sunetului muzicii. Cea mai bună idee este să stabilești cu aceștia un loc de întâlnire, unde să vă regăsiți, în situația în care te pierzi.

Lasă acasă lucrurile de valoare

Chiar nu ai nevoie de lucruri de valoare la un festival! Nu le lua cu tine, nu le purta cu tine și nici nu le lăsa la cort pentru că există riscul să-ți fie furate. Poartă întotdeauna cu tine banii sau cardurile, atât ziua, cât și în timpul nopții.

De asemenea, este recomandat să ai la îndemână și numărul de urgență al Băncii care ți-a emis cardul. Agenții de securitate care asigură paza unui eveniment vor patrula printre corturi, dar tot nu vor putea stopa complet infracționalitatea.

Ajutor reciproc

Dacă vezi pe cineva care are nevoie de ajutor, nu rămâne nepăsător. Discută cu acea persoană, întreabă cu ce o poți ajuta. Dacă ajungi la concluzia că are nevoie de ajutor medical, ajută-o să se deplaseze la cortul de prim ajutor sau solicită imediat ajutorul celor din jur, în acest sens.

Legile se aplică și la festivaluri

Chiar dacă atmosfera unui festival te poate purta în afara timpului, amintește-ți că legea se aplică și în acest cadru. Rămăi calm, nu-ți forța limitele și nu te lasă tentat de consumul de orice fel.

Protecția solară

Festivalurile au loc, de regulă, vara, în aer liber, sub soare. De aceea,  ia la tine ceva care să-ți acopere capul: pălărie, bandană, șapcă, orice. Este o idee bună să ai la tine o cremă cu un factor de protecție UV ridicat și o loțiune după soare.

Deshidratarea

Este foarte important să nu neglijezi acest aspect. Din cauza căldurii și oboselii, te poți deshidrata foarte ușor. Gura uscată, durerile de cap, o stare de confuzie sunt simptome ale deshidratării. Bea, așadar, multă apă, înlocuiește băuturile carbogazoase sau alcoolul cu o băutură izotonică și mănâncă o gustare sărată pentru a înlocui sărurile pierdute prin transpirație.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2023 by DO SECURITY.
All rights reserved