martie 8, 2019    |

Tipuri de evenimente pentru care ai nevoie de securitate sporită

Tipuri de evenimente pentru care ai nevoie de securitate sporită

Orice tip de eveniment planifici, ai datoria să te asiguri că participanții sunt mereu în siguranță. În funcție de natura evenimentului, procedurile de siguranță diferă foarte mult.

Așadar, ai sau nu nevoie să contractezi o fimă de pază care să asigure securitatea evenimentului pe care îl organizezi? Îți prezentăm ce rol poate avea compania profesionistă de securitate în menținerea siguranței, în funcție de diverse tipuri de evenimente.

Evenimente corporate și conferințe

În cadrul acestor tipuri de evenimente, incidentele sunt rare. Cu toate acestea, e de preferat să nu îți asumi riscuri. Prezența în sală a agenților de securitate redă participanților senzația de confort și siguranță, mai ales dacă pe lista de invitați se regăsesc politicieni și oameni de afaceri.

Agenții de securitate ghidează participanții spre locurile lor, țin o evidență clară a celor prezenți, au grijă să nu intre cei neinvitați, ajută la planificarea procedurilor de evacuare în caz de necesitate.

Una dintre cele mai des întâlnite cauze care pot perturba un eveniment de acest gen este apariția protestelor sau a demonstrațiilor. Dacă organizatorii au fost implicați recent într-o controversă publică, activiștii pot viza evenimentele acestora pentru a le perturba și a-și face auzite opiniile. Deși, în majoritatea cazurilor, aceste activități reprezintă o amenințare fizică mică la adresa participanților, decizia de a închiria agenți de pază de la o firmă de securitate ajută la păstrarea lucrurilor sub control.

Evenimente sportive

Evenimentele sportive au nevoie de proceduri de siguranță adecvate. Să luăm un meci de fotbal: avem un stadion plin și un număr mare de fani entuziasmați, dar împărțiți în două tabere. În funcție de cum decurge jocul și de cine câștigă, galeriile se pot încăiera, iar spiritele se pot încinge. În final, tabloul poate fi unul cu acte de violență îndreptate asupra oamenilor și uneori, chiar și asupra lucrurilor, așa cum realitatea a demonstrat-o de multe ori.

Este evidentă importanța creării unei strategii corespunzătoare de gestionare a incidentelor și riscurilor, precum și a unei politici serioase cu privire la sănătate și siguranță, conforme cu legislația în vigoare. Agenții de securitate pot ajuta la controlul mulțimii, la împrăștierea persoanelor, la descurajarea infracționalității, la reținerea persoanelor violente, la supravegherea monitoarelor legate la camerele de filmat și la serviciile de urgență.

Petreceri private

Securitate la evenimente

Orice petrecere privată, fie că vorbim de o zi de naștere, un majorat, o petrecere a burlacilor sau o petrecere de Crăciun, poate oricând să scape de sub control.

Să închiriezi un local, să iei legătura cu o firmă de catering, să găsești un DJ pe gustul tuturor sunt acțiuni care știm că se regăsesc pe agenda ta. Lista trebuie însă completată cu alegerea și contactarea unei companii de securitate. Siguranța participanților este un aspect la fel de important ca și celelalte, pentru succesul petrecerii.

Ține cont și de faptul că, orice petrecere privată, foarte gălăgioasă și zgomotoasă, care are loc într-o zonă rezidențială, după ora 23.00 riscă să fie amendată.

Nunți

Nunta, prin excelență, este acel eveniment din viața ta care trebuie să iasă perfect. Nu îți dorești, pentru nimic în lume, ca lucrurile să ia o întorsătură neplăcută. Dar, „problemele” pot apărea din cauza consumului excesiv de alcool, care poate duce la manifestări menite să îi deranjeze pe ceilalți participanți. Și meniul poate crea ceva probleme dacă nu este proaspăt sau depozitat conform cerințelor.

Contractarea unei firme de securitate reprezintă cea mai bună soluție în acest caz, pentru că te scapă de multe griji inutile. Prin serviciul de pază și protecție, DO SECURITY îți poate asigura cea mai bună soluție pentru paza unui eveniment atât de important. Agenții săi de securitate fac ca totul să fie supravegheat: starea de bine și siguranța nuntașilor, siguranța bagajelor și a garderobei, posibilitatea ca persoanele „neinvitate” să pătrundă în incintă etc.

Citește și aici despre securitatea unei nunți.

Concerte și festivaluri

Contactarea unei firme care să asigure paza evenimentului nu este necesară în situația în care organizezi un concert privat, cu un număr foarte foarte mic de persoane (10 – 30).

Când numărul de participanți este mare, este necesar să închei un contract cu o companie de securitate, pentru a scădea considerabil riscurile la care sunt expuși aceștia.

În marile aglomerări de oameni de la concerte și festivaluri, există risc de rănire, fie din cauza comportamentului agresiv al unor participanți, fie din cauză că oamenii se îmbulzesc între ei sau în structurile fixe metalice care despart diverse zone pe un stadion.

Alegerea spațiului pentru desfășurarea evenimentului poate prezenta și aceasta unele riscuri. Să luăm exemplul unui festival care se desfășoară în aer liber, timp de mai multe zile, iar afară plouă mai tot timpul: oamenii pot aluneca sau se pot împiedica și cădea din cauza noroiului sau în zonele mai puțin iluminate. Circulația autovehicolelor pe același drum pe care îl folosesc și participanții, gardurile sau barierele metalice care împiedică circulația, erorile datorate echipamentelor sau riscul de incendiu completează gama de situații care pot apărea.

DO SECURITY oferă și consultanță și asistență în ceea ce privește toate aceste aspecte enumerate mai sus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved