martie 8, 2018    |

Care este cea mai bună soluție de securitate pentru locuință?

Care este cea mai bună soluție de securitate pentru locuință?

Când vine vorba despre locuința personală, știm că îți dorești să achiziționezi cele mai noi tehnologii, să fii mereu în pas cu trendurile și să beneficiezi de cât mai mult confort.

Să începem prin a explica rolul unui sistem de securitate:

1. Previne intrarea prin efracție. Camerele de supraveghere sunt la vedere, fapt care descurajează infractorii, iar sirena este activată în momentul în care un geam este spart sau când ușa este deschisă, iar sistemul este armat).

2. Te informează cu privire la o posibilă efracție.

3. Acționează în numele tău, al proprietarului locuinței (semnalează vecinii cu privire la o posibilă amenințare, notifică Poliția în lipsa ta).

4. Oferă dovezi autorităților abilitate pentru rezolvarea problemei, în cazul în care spargerea se întâmplă.

Cum arată realitatea…

Din păcate, un sistem de securitate care costă 500 de lei nu îți va oferi toate aceste beneficii. Vei primi câteva gadgeturi care te vor ajuta să primești imagini din casă sau din curte, un senzor de mișcare cu capacitatea de a trimite notificări prin email, precum și fragmente dintr-un video care se salvează pe un card de memorie.

Un astfel de sistem este eficient pentru punctul 2 (vei fi surpins câte notificări declanșate de mișcare poți primi într-o zi) și oarecum pentru punctul 4 (deoarece o cameră de supraveghere care să aibă o calitate video superioară nu se va încadra într-un astfel de buget).

Cea mai mare provocare a acestui sistem de notificări este monitorizarea și intervenția. Este imposibil să fie cineva în permanență acasă. Să luam scenariul în care ți-a murit bateria telefonului, incidentul a avut loc între timp, sistemul ți-a salvat o amintire cu acesta, dar la o calitate foarte proastă și cu slabe șanse ca acea înregistrare să ajute Poliția să identifice persoana responsabilă.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este gradul de risc la care ești expus.

Da, este la îndemână să cumperi un sistem wireless și să-l conectezi într-o singură zi, dar încearcă să-ți răspunzi și la urmatoarele întrebări:

•            Cine este producătorul sistemului? Ce știi despre acesta?

•            Cine determină care sunt vulnerabilitățile locuinței tale sau care este cea mai bună modalitate de a o proteja?

•            Atunci când pornește alarma, cine este cel care primește semnalul? Cine intervine?

•            Dacă apar probleme tehnice cu sistemul, cui te vei adresa?

Primești cele mai bune, mai documentate și personalizate răspunsuri din partea specialiștilor care pot veni în întâmpinarea ta cu informații complete și corecte, precum și cu o soluție de securitate conform nevoilor tale.

Contactează-ne pentru o ofertă personallizată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved