Unul dintre marile beneficii ale instalării la domiciliu a unui sistem de alarmă conectat în dispeceratul DO SECURITY este monitorizarea permanentă a evenimentelor de la locația ta. În cazul unei situații neplăcute, semnalul de alarmă alertează imediat echipele mobile de intervenție care pot lua măsuri imediate. De aceea, declanșarea unei alarme false nu este de dorit; cu siguranță nu vrei să pui degeaba pe drumuri echipajul de intervenție și nici să plătești vreo amendă. Prin urmare, este important să știi care sunt cauzele care pot declanșa alarme nefondate și cum le poți preveni.
Erori umane
Erorile umane sunt considerate a fi principalele cauze ale declanșării unei alarme false. Aici vorbim despre:
- Manipularea necorespunzătoare a panourilor de alarmă
- Copiii, prietenii în vizită, care declanșează alarma în mod neintenționat
- Situația în care nu sunt închise toate ușile și ferestrele, iar sistemul este armat.
Prin urmare, asigură-te că toate ușile și ferestrele sunt în poziția corespunzătoare în momentul armării sistemului, astfel încât alarma să nu fie declanșată din greșeală.
Amplasarea necorespunzătoare
Amplasarea corectă a alarmei este extrem de importantă. Dacă montezi detectorul de fum sau căldură în zona bucătăriei, atunci există șanse sporite ca o alarmă falsă să se declanșeze. De asemenea, amplasează alarma într-o zonă inaccesibilă copiilor.
Echipamente defecte
Când cumperi un sistem de alarmă, trebuie să te asiguri că este complet și că funcționează eficient. Dacă echipamentul este defect, acesta poate duce la interferențe aleatorii și, automat, la alarme false. De exemplu, un detector defect de geam spart poate considera volumul puternic de la un televizor drept un motiv pentru a porni alarma.
Prin urmare, cea mai bună modalitate prin care te asiguri că sistemul tău de alarmă este viabil este să-l achiziționezi de la un furnizor de servicii de securitate verificat, cum este DO SECURITY.
Echipamente învechite
Un sistem de securitate trebuie să-ți fie util pentru o perioadă îndelungată de timp. Verificarea lui periodică este necesară tocmai pentru ca tu să poți identifica componentele care trebuie înlocuite: baterii sau detectoare.
Este important să consulți, din când în când, manualul de utilizare a sistemului de alarmă, pentru a vedea când acesta trebuie înlocuit.
După expirarea perioadei de garanție a sistemului, cu atât mai mult trebuie să realizezi reparațiile necesare sau să înlocuiești componentele învechite, astfel încât sistemul să fie în stare perfectă de funcționare.
Ține cont de acest lucru, pentru că sistemele invechite pot provoca o alarmă falsă și pot duce la o intervenție nedorită a autorităților.
În afară de motivele menționate mai sus, un program neregulat de mentenanță poate avea ca rezultat o alarmă falsă.
Prin urmare, încheierea unui contract de mentenanță este importantă, iar profesioniștii noștri DO SECURITY se ocupă de instalarea și de monitorizarea sistemelor. Contactează-ne pentru informații complete, consultanță specializată și oferte personalizate în materie de soluții de securitate și mentenanță.