octombrie 10, 2017    |

Cum să-ți testezi singur sistemul de alarmă

Cum să-ți testezi singur sistemul de alarmă

Inspecția și testarea periodică a tuturor sistemelor de securitate sunt obligatorii pentru a te asigura că acestea sunt în stare excelentă de funcționare. Scopul pentru care este bine să facem testarea periodică a sistemelor de securitate (fie ele camere de supraveghere, sisteme de alarmă, sisteme de protecție împotriva incendiilor, detectoare de fum și căldură etc.), este acela de a identifica din timp problemele și de a remedia eventualele defecte.

În cele mai multe cazuri, inspecția și testarea sistemelor de securitate sunt operațiuni ușoare, pe care le poți face chiar tu. Dacă nu ești sigur cum poți testa pe cont propriu sistemele de securitate, ai ajuns la articolul potrivit.

Testează senzorii de mișcare și sistemele de alarmă

Dacă sistemul de securitate instalat la domiciliul tău este conectat la dispeceratul DO SECURITY de monitorizare, este important să informezi dispeceratul înainte de a începe testul.

Cum testezi:

  • Închide toate ușile și ferestrele și activează detectoarele și/ sau sistemele de alarmă
  • Deschide fiecare ușă și fereastră care are un senzor atașat
  • Așteptă 3-5 secunde, apoi închide-le. Alarma va trebui să sune!
  • Nu te opri din testare până când nu ai verificat toți senzorii

Dacă totul funcționează perfect după testarea fiecărui punct de intrare și ieșire, contactează imediat dispeceratul de monitorizare și informează personalul că ai terminat sesiunea de teste. Dacă alarmele nu sună sau senzorii nu se activează, atunci este clar că sistemul are probleme și este nevoie să contactezi serviciul de monitorizare pentru a remedia situația.

Testează camerele de superaveghere de la domiciliu

Camerele de securitate pe care le ai instalate pe proprietatea ta sunt predispuse nu doar daunelor fizice. Un infractor poate sparge și accesa rețeaua de securitate a locuinței tale.

Pentru a vedea dacă sistemele de monitorizare prezintă sau nu daune fizice, verifică imaginile de supraveghere de pe telefonul mobil (dacă telefonul este conectat la cameră) sau de pe ecranul de monitorizare. Dacă imaginile sunt clare și luminoase, fără nicio perturbare sau distorsiune, atunci camerele de supraveghere funcționează perfect.

Deși este dificil, nu este imposibil să detectezi faptul că rețeaua ta de camere de supraveghere a fost spartă. Fii foarte atent la toate camerele de luat vederi pe care le ai instalate și observă dacă acestea se mișcă. În al doilea rând, dacă vezi că LED-urile camerelor luminează intermitent la întâmplare, repornește computerul la care acestea sunt conectate. Dacă nu este nicio schimbare, iar LED-urile emit aceași lumină intermitentă, este posibil ca rețeaua să fie spartă.

Majoritatea profesioniștilor în securitate sugerează testarea sistemele de securitate de la domiciliu o dată pe săptămână (sau chiar de două ori), pentru a beneficia de securitate și siguranță.

De asemenea, experții DO SECURITY pot efectua o sesiune de verificare la domiciliul tău, dacă nu dorești să testezi componentele pe cont propriu. Profesioniștii noștri au instrumentele potrivite pentru a se asigura că alarmele de acasă, senzorii, sistemele de protecție și camerele CCTV se află în parametri optimi de funcționare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved