Statistica furturilor din judeţul Braşov în primele 7 luni ale anului 2017 arată astfel: 65% din furturile din locuințe au fost comise în mediul urban, iar 70.3% dintre acestea au fost comise în municipiile Brașov și Săcele. Cele mai des întâlnite moduri de operare folosite de infractori au fost: efracţia – 26,2%, împrietenirea cu proprietarii – 10,5% și folosirea cheilor potrivite – 9,66%. Datele arată că furtul este încă o amenințare reală pentru locuitorii din Brașov și împrejurimi, iar proprietarii de case ar trebui să fie conștienți de riscuri și pregătiți prin măsuri preventive.
Când vorbim de asigurarea locuinței, familiei și obiectelor de valoare, faptele sunt mai relevante decât miturile. Din păcate, miturile circulă, iar noi vi le prezentăm pe cele mai des întâlnite în activitatea noastră.
1 Jafurile au loc doar noaptea
Majoritatea oamenilor tind să creadă că riscul unei spargeri este mai mare pe timp de noapte, decât în timpul zilei. Rapoartele dovedesc, însă, contrariul: cei mai mulți hoți preferă să intre în case în timpul zilei, când locuitorii sunt la serviciu și copiii la școală. De fapt, este mai ușor să furi dintr-o locuință când proprietarii nu sunt acasă, decât în timpul nopții, când aceștia dorm. Pentru a preveni jafurile, este important să iei în calcul instalarea unor sisteme de securitate în locuință care să alerteze autoritățile, vecinii sau dispeceratul DO SECURITY – care dispune de serviciul de monitorizare a alarmelor antifurt. Cu alte cuvinte, dacă sistemul tău de securitate este conectat la dispeceratul nostru, iar spargerea are loc, o echipă de intervenție se va mobiliza pentru a soluționa problema apărută.
2 Spărgătorii atacă o singură dată
Oamenii vor să creadă că, dacă locuința lor a fost jefuită o dată, cel mai probabil nu va mai fi spartă din nou. Se înșeală. Probabilitatea este mai mare, tocmai datorită familiarității pe care infractorul a dobândit-o cu locul. Modul tău de gândire este foarte diferit de modul în care gândește infractorul; iar dacă o primă spargere a avut loc, este imperativ să iei măsuri. Instalează cât mai urgent un sistem de securitate pentru a preveni pierderile ulterioare și, de asemenea, pentru că ai șanse mari să identifici infractorul inițial.
3 Ușile și geamurile încuiate țin infractorii la distanță
Ușile încuiate și ferestrele închise nu vor ține la distanță un hoț calificat și determinat. Majoritatea hoților intră prin ușa din față a casei, chiar și atunci când aceasta este încuiată. Ideea că hoții intră mai degrabă prin ferestre este tot un mit. Spărgătorii sunt, de obicei, echipați cu instrumente și și-au însușit tehnicile necesare pentru a sparge o varietate de încuietori, într-un timp record.
De aceea, planul tău de securitate trebuie să includă mai mult decât o ușă încuiată. Merită să investești într-un sistem complet de securitate care este conectat la dispeceratul nostru. Viteza de intervenție face parte din grija noastră pentru protecția ta și a locuinței tale. De aceea, monitorizăm în permanență starea sistemelor de securitate și suntem pregătiți să intervenim cu echipajele noastre mobile.
Pentru informații complete, consultanță specializată și oferte personalizate în materie de soluții de securitate, contactează-ne la numărul de telefon 0268411758 sau pe e-mail la adresa secretariat@dosecurity.ro.