martie 10, 2019    |

Argumente pro și contra sistemelor de monitorizare video

Argumente pro și contra sistemelor de monitorizare video

Astăzi, camerele video sunt instalate aproape peste tot: în bănci, școli, mall-uri, lifturi, în trafic, la evenimente sportive, în apartamentele noastre sau în birourile în care lucrăm.

Prezența camerelor și sistemelor de monitorizare video este extrem de utilă deoarece posibilitatea de analiză ulterioară a imaginilor este crucială și ajută la soluționarea unor situații, uneori dramatice. Pe de altă parte, trebuie să recunoaștem că sentimentul de a fi urmărit în permanență nu este deloc unul plăcut, deseori fiind invocată invadarea spațiului personal.

Dar, să le analizăm pe rând.

Argumente PRO

  • Efect de intimidare a hoților

O proprietate monitorizată video este mai puțin probabil să fie atacată de hoți și vandalizată. Prezența unei camere video descurajează infractorii să mai atenteze să pătrundă într-o locație. Mai exact, îi determină să-și schimbe planurile. Sistemele de monitorizare video înregistrează evenimente non-stop și permit supraveghetorilor să monitorizeze mai multe locații în același timp, printr-un singur ecran.

  • Efect de probare a unor evenimente

Dacă evenimentul neplăcut se întâmplă, camerele de supraveghere pot fi de un real folos în situațiile în care nu există martori oculari sau alte probe. Deși imaginile astfel obținute nu sunt întotdeauna acceptate ca probe în instanță, există mari șanse ca ele să fie de un real folos Poliției, care are șansa de a prinde făptașii și recupera prejudiciul.

  • Monitorizare la distanță

Da, poți obține un feed live al înregistrărilor video direct pe telefonul mobil, dacă ai camerele video instalate. Această caracteristică unică, denumită și „monitorizare la distanță”, îți permite să fii cu ochii pe proprietatea ta chiar și atunci când ești departe de casă.

Argumente contra

  • Puncte oarbe

Un dezavantaj al utilizării sistemelor de monitorizare video este că acestea sunt statice. Acest lucru dă naștere unor așa-zise puncte oarbe (ascunse vederii). Un loc nevăzut prin cameră este un loc în care sistemul de monitorizare video nu poate capta materialul video. De aceea, este necesar să amplasezi camera într-o locație strategică pentru a putea acoperi vizual cât se poate de mult din proprietatea ta.

  • Invadarea spațiului personal

Un alt dezavantaj invocat al sistemelor de monitorizare video este faptul că invadează confidențialitatea, intimitatea. Prezența camerelor de supraveghere în birouri poate avea efecte asupra comportamentului angajaților, care, se vor simți incomod la locul de muncă și nu vor mai fi ei înșiși.

Pentru că trăim într-o lume în actele de violență sunt din ce în ce mai prezente, este imperativ să iei măsuri pentru a-ți asigura afacerea și bunurile pe care le deții. Prin urmare, este întotdeauna recomandat să ai un sistem de securitate instalat.

Pentru informații complete, consultanță specializată și oferte personalizate în materie de soluții de securitate, contactează-ne la numărul de telefon 0268411758 sau pe e-mail la adresa secretariat@dosecurity.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved