aprilie 20, 2020    |

Care sunt riscurile la care te expui prin neverificarea periodică a sistemelor de securitate?

Care sunt riscurile la care te expui prin neverificarea periodică a sistemelor de securitate?
Neefectuarea verificării periodice a sistemului de securitate poate să ducă la o serie de probleme din punct de vedere al funcționalității aparaturii, dar și probleme de natură legală.

Odată instalat sistemul de securitate, este indicat să se efectueze mentenanța echipamentului, pentru a evita astfel:

  • Declanșarea unor alarme false ale sistemelor pe care le deții
  • Înregistrarea parțială, neclară sau pierderea de date aferente evenimentelor pe care acestea le înregistrează
  • Nefuncționarea întregului sistem de securitate din cauza defectării unor componente, fără să fie raportate erori
  • Blocări nedorite ale accesului în momente importante
  • Nerespectarea cerințelor impuse de Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor și protecția persoanelor, care poate atrage după sine amenzi cuprinse între 2000 și 5000 de lei
  • În cazul unor situații nefericite, imaginile video pot fi deteriorate, putând fi astfel respinse de către entitățile legale/ juridice.

Mentenanța sistemului de supraveghere te ajută să preîntâmpini eventualele defecțiuni și să prelungești durata de viață a echipamentului. Funcționarea optimă și la capacitate maximă a echipamentului are ca efect reducerea costurilor cu reparațiile și, pe termen lung, înlocuirea sistemului de securitate.

Ce presupune mai exact mentenanța sistemelor de securitate?

Echipajul tehnic realizează o serie de teste de funcționalitate de tipul unor simulări de intrare prin efracție, cu scopul de a verifica toate componentele echipamentului: acumulatorii, sursele de alimentare, senzorii, conexiunile și cablurile către senzori și camerele de filmat, sirenele și dispozitivele adiționale. Sunt verificate și unghiurile vizuale ale camerelor de supraveghere.

Dacă în momentul în care citești acest articol nu îți poți aduce aminte cu exactitate când ai efectuat ultima mentenanță a sistemului de securitate, te sfătuim să o programezi cât mai curând! Contactează cu încredere specialiștii noștri pentru mentenanța sistemelor tale. Compania DO SECURITY asigură servicii de mentenanță pentru toate sistemele: de supraveghere video, sistemele antiefracție, sisteme de control acces, sistem pontaj automat, sistem interfonie/videointerfonie și echipamente pentru automatizări.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved