februarie 11, 2021    |

Câteva metode simple prin care poți spori securitatea unui șantier de construcții

Câteva metode simple prin care poți spori securitatea unui șantier de construcții

La nivel european, șantierele de construcții care nu sunt protejate cu sisteme de securitate înregistrează anual furturi de echipamente de construcții (excavatoare, compresoare, compactoare, macarale sau materiale de construcții).

Acest fapt are drept consecință creșterea costurilor adiționale (închirierea altor utilaje cu tot cu personalul deservit, pierderea contractelor datorită nerespectării termenelor și creșterea poliței de asigurare) pentru aceste șantiere. Ce poți să faci ca să preîntâmpini o astfel de situație? Citește mai departe!

Angajează o firmă de securitate

Rolul jucat de prezența unui sistem de securitate este unul foarte important, iar cea mai bună inițiativă pentru prevenție este angajarea unei firme de securitate.

Iată, mai jos, câteva argumente.

O firmă de servicii de securitate vine cu o soluție personalizată care să acopere cu exactitate nevoile șantierului tău. Soluțiile de securitate sunt create în baza unei evaluări a șantierului din toate punctele de vedere și pot să includă:

  • o combinație de agenți de pază statici și mobili. Specialiștii DO SECURITY adaptează întotdeauna planul de pază și  dimensionează adecvat factorul uman pentru a acoperi toate vulnerabilitățile șantierului tău.
  • un sistem control acces la porțile de intrare. Acest serviciu se realizează de către fiecare agent de securitate DO SECURITY la punctul de control acces și urmărește interzicerea accesului persoanelor străine, în special în zonele neautorizate.
  • instalarea unui sistem de securitate și monitorizarea acestuia. Sistemul ales poate fi cu sistem de securitate cu interfon antivandal, cum este cel din imaginea de mai jos. Alegerea sistemului, instalarea și monitorizarea acestuia se realizează de către specialiștii DO SECURITY pentru a găsi cea mai bună soluție de securitate pentru șantierul tău. Scopul sistemelor este diminuarea riscurilor, iar tehnologia devine aliatul tău în securitate, fie că alegi un sistem antiefracție sau unul de supraveghere video.

Iluminează șantierul

Iluminarea corespunzătoare a șantierului de construcții este una dintre cele mai simple și eficiente metode de apărare împotriva hoților și vandalilor. Hoții sunt atrași mai mult de către țintele aflate în locuri întunecate. Un hoț care operează în întuneric are condiții prielnice pentru a-și desfășura nestingherit activitatea și va fi mai greu de prins. Hoții se feresc să se apropie de locațiile luminate corespunzător, în care pot fi ușor identificați.

Instalează camere de filmat

Un sistem de supraveghere video acționează ca un factor major de descurajare pentru potențialii hoți. În cazul în care un hoț mai determinat decide să pătrundă în perimetrul securizat, ai posibilitatea să observi acest aspect în timp real și să acționezi în consecință, cu promptitudine.

Protejează securitatea perimetrului

Delimitarea perimetrului șantierului de construcții este o măsură importantă de securitate. În funcție de mărimea, localizarea și echipamentele staționate în interiorul acestuia, poți opta pentru un gard de securitate din plasă, plăci din tablă, beton sau sârmă ghimpată. Sau poți opta pentru senzori de perimetru. O bună securitate a perimetrului are rolul de a descuraja hoții și de face intrarea în șantier mult mai grea.

Pune marcaje care să descurajeze hoții

Niciun hoț nu își dorește să fie prins. Cu cât sunt mai mari șansele de a fi prins, cu atât mai puțin acesta se va încumeta să comită furtul.

Pune, așadar, marcaje care să indice faptul că șantierul tău este securizat. Panourile informative pot fi puse atât pe gard, în jurulul șantierului, cât și pe obiectele care pot fi furate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved