mai 18, 2020    |

Cum să dezvolți un plan de securitate pentru afacerea ta

Cum să dezvolți un plan de securitate pentru afacerea ta

Orice afacere are nevoie de servicii de securitate. În funcție de mărimea, natura și maturitatea companiei pe care o deții, cerințele de securitate, dar și posibilele implicații ale unei încălcări a securității, vor fi diferite.

Un plan bun de securitate va asigura atât protecția oamenilor, cât și a bunurilor fizice și imateriale. Pentru a-ți fi mai ușor să planifici securitatea companiei tale, urmărește elementele cele mai importante propuse de către specialiștii noștri.

Identifică care sunt elementele care este necesar să fie asigurate

În primul rând, ai nevoie să stabilești care sunt prioritățile și obiectivele generale din punct de vedere al securității. Decide ce este necesar pentru a-ți proteja oamenii, spațiile, echipamentele, datele, reputația.

  • Ai nevoie să îți protejezi personalul sau clienții de alți clienți violenți?
  • Ai nevoie de măsuri de securitate 24 de ore din 24, pentru a descuraja furtul în timpul zilei și efracția pe timp de noapte, pentru a minimiza pierderile?
  • Trebuie să reduci gradul de amenințare cu care se confruntă afacerea ta sau să minimizezi vulnerabilitățile? Sau ambele?

Fă o evaluare a locațiilor și identifică riscurile potențiale

securitatea afacerii tale

Ai nevoie să realizezi un audit cuprinzător al spațiilor pentru a identifica eventualele deficiențe de securitate și pentru a evidenția amenințările și riscurile specifice. Începe cu punctele de acces și identifică zonele cu potențial vulnerabil.

  • Măsurile de securitate fizică sunt suficient de solide?
  • Există o procedură clară de securitate în cazul vizitatorilor?
  • Foștii angajați ai companiei au în continuare chei sau parole?

Locațiile geografice diferite și natura afacerii tale pot avea un impact direct asupra nevoiii tale de securitate. Să luăm o firmă o productie de bunuri valoroase localizată într-o zonă rurală. Care este situația criminalității în zonă, cu referire la incidentele de daune penale, efracție sau furt?

Fă o evaluare a perioadei de timp în care ești cel mai vulnerabil în fața amenințărilor: ziua, când firma este deschisă publicului sau noaptea, când spațiul nu este supravegheat?

Elaborează planul de securitate

Va trebui să scrii măsuri specifice pentru prevenția, detectarea și reacția în fața amenințărilor. De asemenea, este nevesar să aloci responsabilități fiecărui coleg. Dacă resursele interne existente nu sunt suficiente, solicită ajutor profesionist extern. Ia în calcul dacă ai nevoie să implementezi noi măsuri de securitate fizică sau de date sau trebuie doar să le actualizezi pe cele existente.

Implementează planul de securitate

Implementarea unui plan de securitate nu este sarcina unei singure persoane; fiecare angajat trebuie să înțeleagă și să urmeze planul stabilit pentru ca acesta să funcționeze. Prin urmare, comunicarea obiectivelor și a strategiei cu întrega echipă, împreună cu evaluarea feedback-ului acestora, sunt esențiale.

Planul de securitate nu este static. El urmează dinamica afacerii tale: atât timp cât afacerea ta suferă modificări – iar natura amenințărilor se schimbă – planul trebuie monitorizat, revizuit, modificat și adaptat schimbarilor, pentru a rămâne eficient. Echipa noastră de prefesioniști te poate ajuta cu elaborarea unui plan de securitate personalizat, astfel încât toate necesitatile afacerii tale să fie îndeplinite, iar tu și afacerea ta să fiți mereu în siguranță!  Contactează-ne aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved