iulie 2, 2018    |

Firmă de pază sau proprii agenți de securitate angajați?

Firmă de pază sau proprii agenți de securitate angajați?

Ai o afacere prosperă și tocmai ai realizat că ai nevoie de securitate pentru a-ți proteja afacerea? Nu știi ce să faci: să contactezi o firmă de pază sau să angajezi proprii agenți de securitate? Desigur, ambele soluții prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje; ambele variante vor genera o serie de costuri. Însă, alegerea de a colabora cu o firmă de pază se dovedește mai rentabilă pe termen lung.

Citește în continuare pentru a afla motivele.

Procesul de angajare

În general, orice proces de recrutare și selecție este lung și costisitor. Postarea anunțului de angajare și promovarea acestuia, selecția candidaților, timpul petrecut cu interviurile – toate acestea presupun alocarea unor resurse de timp pentru găsirea agenților de securitate care dețin pregătirea necesară și îndeplinesc cerințele postului.

Costuri salariale

Dacă alegi să angajezi proprii agenți de securitate, ia în calcul costurile implicate cu salariile, taxele și impozitele aferente acestora, precum și alte sporuri pe care să le plătești. O firmă care furnizează servicii de pază și protecție va gestiona toate aceste costuri, iar ție nu-ți rămâne decât să plătești valoarea pe care ai negociat-o în contract.

Concediul legal

În cazul în care angajezi proprii agenți de securitate, ai în vedere cum gestionezi situația în perioada în care aceștia sunt în concediu legal. Fie va trebui să găsești un alt agent pentru o perioadă foarte scurtă, fie va trebui să plătești ore suplimentare agenților care pot suplini tura colegului aflat în concediu. O firmă de pază și protecție se va ocupa de înlocuirea agenților aflați în concediu, fără ca tu să fii implicat în vreun fel.

Training

Noii angajați au nevoie de training înainte de a-și începe activitatea. Fie că este angajatul tău, fie că este subcontractat printr-o altă firmă, ai în vedere că vor exista întotdeauna costuri asociate cu trainingul personalului.

În schimb, furnizorul de servicii de securitate își asumă toate costurile de training, iar tu nu plătești nimic în plus față de suma stabilită în contract.

Uniforma și echipamentul

Pentru proprii tăi agenți de securitate, oferi uniforme, încălțăminte și echipament adecvat activității de pază. Acest lucru implică automat costuri de achiziție aferente fiecărui agent. Firma de pază se va asigura ca agenții să se prezinte la post, complet echipați, fără niciun cost suplimentar. Angajarea propriilor agenți de securitate vine la pachet cu alte costuri atașate, care nu sunt atât de evidente la prima vedere. Este adevărat că tarifele de prestări servicii de pază și protecție pot varia de la un furnizor la altul, însă, odată stabilite și acceptate prin semnarea unui contract, acestea vor rămâne aceleași pe toată perioada de valabilitate a contractului.

În plus, cel mai mare beneficiu care vine în urma asocierii cu un furnizor de securitate este expertiza acestuia în domeniu! La DO SECURITY, evaluăm nevoile tale de securitate și îți punem la dispoziție serviciul de pază și protecție cu agenți de pază. Ne adaptăm și proiectăm planul de pază prin dimensionarea adecvată a factorul uman, pentru a acoperi vulnerabilitățile la care este expusă afacerea ta. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved