martie 17, 2020    |

Împiedică furtul din magazine cu aceste 5 tehnici

Împiedică furtul din magazine cu aceste 5 tehnici

Furtul din magazine este un fenomen vechi cu care mulți comercianți se confruntă de ani de zile, pentru că nu au instalate sisteme de securitate. Pierderile înregistrate, cumulate la nivel național, sunt enorme.

Venim în sprijinul comercianților care vor să își reducă pierderile, cu o serie de măsuri simple, menite să prevină furtul din magazine.

Salută fiecare client

Salutul clienților are mai multe beneficii. Fidelizarea lor are loc mai repede dacă experiența la cumpărături este una cât mai plăcută, iar această experiență ține foarte mult de „prima impresie”, unde se încadrează și salutul. Un efect secundar al salutului individual este și descurajarea activității infracționale. Hoții evită să aibă contact direct cu personalul din magazin, tocmai pentru că vor ca prezența lor să fie cât mai puțin vizibilă, cât mai puțin evidentă, dacă se poate, chiar insesizabilă.

Păstrează magazinul ordonat

Se fură mai ușor dintr-un magazin aglomerat și cu marfă dezordonată, decât dintr-unul curat, ordonat. De la dezordine la haos este doar un pas, iar dacă magazinul este plin la orele de vârf, hoții au condiții prielnice să își desfășoare activitatea. 

Ia în considerare aspectul și designul magazinului

impiedica furtul din magazine cu sistemele de securitate

Deși sunt și hoți care fură produsul și fug, majoritatea aleg să rămână în magazin și să ascundă obiectul sustras cât mai bine (între hainele personale, în poșetă etc). Pentru aceasta, de cele mai multe ori, vor căuta un loc cât mai ferit.

Prin urmare, asigură-te că magazinul tău le îngreunează munca:

  • elimină toate elementele nenecesare, care ar putea împiedica vizibilitatea (pereți falși, oglinzi poziționate în locuri greșite);
  • asigură o iluminare corespunzătoare în magazin;
  • creează un singur circuit de intrare – ieșire, astfel încât să nu se poată ieși decât printr-o poartă de verificare magnetică;
  • ține o evidență clară a produselor pe care clienții le iau la cabina de probă.

4.  Pune semne și înscrisuri care să descurajeze furtul

Hoții de magazine caută, de obicei, ținte fără apărare. De cele mai multe ori, acestea sunt magazinele mici de cartier, buticuri care nu dispun de resursele necesare pentru a se proteja în mod corespunzător prin instalarea unor sisteme de securitate.

Chiar și în aceste cazuri, furturile pot fi descurajate prin anunțuri scrise de genul: „Acest magazin este supravegheat!

Acesta este un mijloc eficient de a ține hoții la distanță pentru că astfel de anunțuri vor fi văzute de către ei. Amplasează aceste anunțuri pe perete, în dreptul camerelor de supraveghere, dacă acestea există, sau în zonele mai expuse. Hoții au ochiul format și privesc mult mai des spre sistemele de monitorizare decât cumpărătorii.

Angajează agenți de securitate

Angajarea agenților de securitate sau contactarea unei agenții de protecție și pază este, de departe, cea mai eficientă modalitate de a reduce pierderile cauzate de furturi.

Agenții de pază și protecție actionează atât preventiv, prezența lor fiind un factor de descurajare, cât și reactiv, acționând eficient și rapid în cazul unui furt.

Prin monitorizarea atentă a magazinului, agenții de pază pot identifica cumpărătorii suspecți, îi pot urmări și, dacă e cazul, îi pot reține. În plus, agenții de securitate pot asigura paza magazinului și pe timp de noapte, dacă îți dorești să ai proprietatea protejată 24/7. Contactează-ne acum pentru siguranța magazinului tau. Îți stăm la dispoziție cu o echipă de profesioniști și cu o gamă variată de sisteme de securitate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved