august 30, 2021    |

Instalarea unui sistem antiefracție Ajax în cazul unei companii. Studiu de caz.

Instalarea unui sistem antiefracție Ajax în cazul unei companii. Studiu de caz.

Când ești antreprenor și știi cât de mult ai muncit și investit în afacerea ta, securitatea este foarte importantă. Ea devine parte integrantă cu sediul afacerii tale și face echipă cu businessul tău. Securitatea la sediul firmei este cu atât mai importantă mai ales în perioadele instabile, cum a fost perioada 2020-2021, cu restricții temporare la libera circulație, perioadă în care s-a lucrat alternativ de acasă și de la birou, sau doar de acasă în anumite momente.

Compania al cărui exemplu vi-l prezentăm s-a mutat, de curând, într-un nou sediu. Noul sediu al agenției de marketing din acest studiu de caz include un open space luminos, un birou pentru ședințe sau întâlniri și două terase exterioare. Spațiul deschis este dominat de mult alb, este decorat în stil minimalist și este foarte versatil, deoarece permite multă flexibilitate pentru schimbări ulterioare în amenajare.

Într-un astfel de spațiu, integrarea unui sistem antiefracție trebuie să echivaleze cu o intervenție minimă din punct de vedere al armoniei spațiului, astfel încât sistemul să fie elegant, discret, să fie potrivit cromatic pentru a se integra cu designul interior. Mai mult, pe măsură ce se extinde echipa și nevoia de spațiu crește, este nevoie ca sistemul să poată fi demontat și remontat, extins și upgradat în cazul relocării.

Sisitem alarma wireless Ajax sediu companie

Beneficiarul și-a dorit un sistem antiefracție ultra performant în următoarele condiții:

  1. toți cei care lucrează în agenție să aibă acces la statusul obiectivului în orice moment și să poată accesa sistemul de oriunde se află;
  2. sistemul să funcționeze chiar dacă este întreruptă conexiunea principală la internet;
  3. instalarea să se facă fără cabluri, deoarece toate finisajele interioar erau deja făcute;
  4. flexibilitate pe viitor pentru mutarea sistemului într-o altă locație, în cazul în care ar apărea o astfel de nevoie.

După evaluarea cerințelor, echipa tehnică DO SECURITY a propus un sistem antiefracție wireless Ajax, o soluție elegantă, care nu implică modificări sau intervenții asupra spațiului pentru că nu necesită cabluri. Sistemul vine cu o aplicație intutivă, ușor de folosit, pentru telefoane inteligente care permite armarea/ dezarmarea sistemului și din telefon, de la distanță, precum și interogarea statusului în orice moment din zi și din noapte.

Componentele sistemului sunt toate de culoare albă, au dimensiuni reduse și un design elegant, ergonomic, însă se pot livra și în culoarea neagră, conform necesităților spațiului. Întreg sistemul este wireless și poate fi conectat în Dispeceratul DO SECURITY prin conexiunea la internet și prin intermediul unei cartele SIM. Pentru situațiile în care intervin pene de curent, centrala Ajax are încorporat un acumulator de rezervă Li-ion cu capacitate mare, care garantează funcționarea sistemului pentru minim 5 ore, maxim 14. Evident că a fost luată în calcul și situația în care se pierde conexiunea la internet, iar canalele de comunicație de rezervă sunt asigurare prin intermediul a două cartele SIM de la doi operatori diferiți de servicii mobile.

Iată, în detaliu, care sunt componentele sistemului și beneficiile fiecăreia:

  • Unitatea centrală Ajax Hub. Aceasta funcționează asemenea creierului uman: realizează schimbul de informații între panoul de control și detectorii de mișcare, prin intermediul tehnologiei radio Jeweller. Dacă detectează bruiaje, centrala va trimite notificările către proprietar și echipa sa și către Dispeceratul DO SECURITY în mai puțin de 0,15 secunde. Distanța de acoperire ajunge până la 2.000 de metri în spațiu deschis, iar în interior este suficientă pentru a acoperi 3-4 etaje.
  • Senzori MotionProtect. Aceștia sunt senzorii de mișcare cu infraroșu pasiv. Acoperă o rază de 1700 m în spațiu deschis și se activează atunci când sistemul este armat. În momentul în care senzorii se încălzesc, ei pot detecta căldura și mișcarea în zonele înconjurătoare. În cazul în care un obiect în mișcare blochează mai multe zone și dacă nivelurile de energie în infraroșu se schimbă rapid, senzorii se declanșează. Cei doi senzori sunt rezistenți, au o durată de viață a bateriei de 7 ani și se pot regla pe trei niveluri diferite de sensibilitate. Sunt stabili și nu se activează în prezența animalelor de companie în greutate de până la 20 kg sau 50 cm înălțime.
  • Telecomanda Space Control se folosește pentru armarea și dezarmarea sistemului, dar poate fi utilizată drept buton de panică. Se conectează la unitatea centrală prin tehnologia Jeweller, până la distanța de 1300 m în spațiu deschis.
  • Sirena exterioară este foarte rezistentă la depunerile de praf, grindină sau la picăturile de ploaie și funcționează inclusiv la temperaturi extreme (- 25o C). Indică starea curentă a sistemului, iar durata ei precum și nivelul de sunet pot fi reglate. Orice încercare de a o demonta activează alarma. Bateriile sunt foarte performante, având o durată de viață de până la 5 ani, iar indicatorul pentru baterie indică din timp momentul în care aceasta trebuie înlocuită.
  • DoorProtect este detectorul magnetic wireless pentru uși și ferestre, creat pentru utilizare la interior. Bateria preinstalată îi permite să funcționeze independent o perioadă de maxim 7 ani, timp în care poate detecta mai mult de 2 milioane de deschideri. Funcționează la o distanță de până la 1200 de metri de unitatea centrală Ajax în spațiu deschis.

Sistemul poate fi atât controlat de la distanță, cât și monitorizat permanent de pe dispozitive mobile (telefon inteligent, tabletă, calculator, smartwatch) prin aplicația Ajax Security System, cu o interfață prietenoasă, disponibilă și în limba română.

Soluția Ajax instalată este cea mai potrivită nevoilor agenției, o soluție care să securizeze toate intrările în perioada în care nimeni nu se află la locație, odată cu toate bunurile materiale. Beneficiul instalării acestui sistem de securitate este, în primul rând, de a transmite acel sentiment de siguranță, care vine odată cu momentul în care încui ușa, armezi sistemul și pleci liniștit de la sediul firmei.

Vrei să afli detalii despre instalarea unei soluții asemănătoare acasă? Citește articolul Instalarea unui sistem antiefracție Ajax în cazul unei locuințe particulare. Studiu de caz.

Ai nevoie de servicii de protecție și securitate pentru pentru afacerea pentru care ești responsabil? Contactează-ne pentru o ofertă personalizată!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved