ianuarie 17, 2020    |

Luminile de exterior – cheia securității afacerii tale

Luminile de exterior - cheia securității afacerii tale
Aproximativ 80% din numărul total al intrărilor prin efracție au loc seara sau noaptea.

Acest lucru se datorează faptului că hoții știu că este mult mai puțin probabil să fie văzuți sau identificați în întuneric. Ca atare, iluminatul exterior este una dintre cele mai bune și mai eficiente măsuri de securitate pe care o companie o poate pune în practică.

Pe piață sunt disponibile mai multe tipuri diferite de sisteme de iluminat. Locația afacerii tale, nivelul de amenințare la care este supusă precum și bugetul tău disponibil sunt factorii care vor determina tipul de sistem care ți se potrivește cel mai bine.

Ține cont că o firmă de pază și protecție oferă un sistem complet de securitate: fie că vorbim de agenți de pază care patrulează pe întregul perimetru sau de sisteme complexe de securitate, cu sisteme de supraveghere video.

Lumini de exterior cu senzor de mișcare

Instalarea unor surse de lumină va crește, cu siguranță, factura ta la energie electrică. De aceea, poți lua în considerare montajul unor lumini de securitate declanșate de senzori de mișcare, care, evident, se aprind doar atunci când detectează mișcarea. Luminile nu vor rămâne aprinse toată noaptea, soluția este una prietenoasă cu mediul, iar sediul firmei tale rămâne în siguranță.

Lumini alimentate de energia produsă de panouri solare

O opțiune ecologică și rentabilă este aceea de a folosi iluminatul cu panouri solare. Deoarece acest tip de iluminat are la bază energia soarelui care este nelimitată și gratuită, factura de energie electrică va rămâne neschimbată. Alt avantaj este faptul că nu vei fi afectat de eventualele întreruperi de curent.

Astăzi, această metodă care folosește stâlpi solari fotovoltaici este foarte eficientă și căutată. Optează pentru LED-uri de calitate, pentru ca lumina să îți permită să recunoști cu ușurință o persoană și de la 30 – 40 metri.

Lumini de tip Halogen

Asemenea becurilor incandescente, lampile cu halogen utilizează un filament de tungsten și produc o lumină albă strălucitoare. Aceasta este, poate, cea mai populară metodă folosită pentru iluminatul suprafețelor mari. Lampile cu halogen sunt disponibile într-o gamă foarte mare de modele și sunt ideale pentru a ilumina parcări sau alte zone în aer liber.

Iluminatul exterior prin tuburi fluorescente (de tip neon)

Inventat în 1980, iluminatul fluorescent a revoluționat prin faptul că era mult mai economic decât iluminatul clasic prin becuri incandescente.  Acum este folosit cel mai adesea pentru iluminatul birourilor. Tuburile fluorescente au o durată de viață de până la 10 ori mai mare decât a unui bec obișnuit și consumă cu ~75% mai puțină energie electrică.

Această soluție este posibil să nu fie cea mai potrivită, dacă obiectivul tău se află în proximitatea unei zone rezidențiale, deoarece aceste surse de lumină emit un sunet specific care poate fi deranjant.

Iluminatul cu descărcare de intensitate ridicată

Acest sistem de iluminare este, probabil, cel mai puțin cunoscut.
Funcționează pe același principiu cu farurile de la mașini, fie că este vorba sau nu despre descărcare în gaze rare (xenon).
Lămpile cu descărcare de intensitate ridicată sunt lămpi în care lumina este produsă direct sau indirect, cu ajutorul unei descărcări electrice printr-un gaz, vapori de metal sau prin amestecul mai multor gaze și vapori, în care arcul generator de lumină este stabilizat cu ajutorul temperaturii pereților tubului. Arcul dispune de o încărcare a pereților tubului de descărcare mai mare de 3 wați pe centimetru pătrat.
Acest tip de lămpi cu descărcare în gaz pot reprezenta cea mai eficientă soluție de iluminat nocturn exterior. Consumă extrem de puțină energie electrică și sunt foarte eficiente în a împrăștia în jurul lor o „mare” de lumină.
Pe lângă iluminatul perimetrului, o altă soluție eficientă, care merge mână în mână cu iluminatul, este semnarea unui contract de colaborare cu o companie de securitate care să asigure servicii constante de pază și protecție, iar DO SECURITY este soluția potrivită în acest sens.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved