aprilie 17, 2020    |

6 sfaturi pentru a rămâne în siguranță când te deplasezi pe jos în timpul nopții

6 sfaturi pentru a rămâne în siguranță când te deplasezi pe jos în timpul nopții

Din varii motive, fiecare dintre noi este pus în situația de a se deplasa la un moment dat, pe jos, pe timp de noapte: poate te gândești ca e o distanță scurtă și că nimic nu ți se poate întâmpla, poate vrei să iei aer și simți nevoia să faci mișcare, poate ți-a murit bateria telefonului mobil și nu ai cum să chemi un taxi.

Iată, în continuare, 6 sfaturi pentru a fi în siguranță, în aceste condiții.

Pregătește-ți cheile, la îndemână

Ține cheile de la casă în buzunar, astfel încât să fii pregătit să deschizi rapid ușa de la intrare, dintr-o singură mișcare. Nu e indicat să stai în fața ușii câutând cheile în geantă sau încercând să-ți amintești unde anume le-ai pus.

Poartă încălțăminte adecvată

Dacă anticipezi că există posibilitatea să te întorci pe jos acasă, ia la tine o pereche de încălțări comode cu care să te schimbi sau încalță-te comod din start.

Mergi pe străzi luminate

Drumul către casă poate dura, uneori, mai mult. Pentru siguranța ta, alege o rută mai frecventată de oameni și mai bine iluminată. Mergi pe arterele mari și evită străduțele lăturalnice și scurtăturile printre blocuri. Chiar dacă acestea te-ar scuti de 4-5 minute de mers, ele sunt, de regulă, slab iluminate, relativ obscure, iar persoanele rău intenționate frecventează astfel de locuri.

Rămâi încrezător

Oamenii încrezători și foarte siguri pe ei transmit acest lucru persoanelor din jurul lor și de aceea sunt mai puțin susceptibili de a fi vizați de persoanele rău intenționate.

De aceea, nu te avantajează să fii nervos sau agitat într-o astfel de situație. Mergi într-un ritm constant, păstrează-ți calmul, privește înainte și nu-ți fie teamă să ai contact vizual cu cei cu care te intersectezi. Imaginează-ți că ești permanent însoțit de o gardă de corp care te apără. Dacă, totuși, intri în panică, nu modifica ritmul mersului sau nu o lua la fugă. Îndreaptă-te ușor către cel mai apropiat magazin sau loc public pentru a te calma.

Nu folosi căștile

Pe timp de noapte, nu este recomandat să mergi cu căștile în urechi. Chiar dacă melodia preferată te calmează și îți dă o stare de bine, capacitatea de a percepe sunetele exterioare îți este afectată. 

În întuneric, este bine să fii mai precaut, mai vigilent la tot ce se petrece în jurul tău, pentru ca să poți auzi zgomotele ciudate și să poți reacționa în cazul unui sunet neobișnuit.

Sună un prieten

Sună un prieten sau pe cineva din familie. Este important să vorbești cu o persoană dragă care te va liniști, dacă e cazul, și va ști totodată unde ești. Menține convorbirea telefonică pe toata durata deplasării, până ajungi la destinație.

În plus, reține că:

  • telefonul poate ține loc de lanternă;
  • e bine să ai la tine un mic fluier pe care să îl ții îndemână pe durata deplasării;
  • nu tasta și nu te juca pe telefon în timp ce mergi; fii atent la drum;
  • roagă un prieten să te însoțească măcar o porțiune de drum, dacă nu până acasă (poți să îi spui și gardă de corp);
  • dacă te simți încapabil să mergi pe jos, dacă ești obosit sau sau distras pentru că ai consumat alcool, ia întotdeauna un taxi catre casă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved