iunie 8, 2020    |

Poate un telefon mobil să îți salveze viața?

Poate un telefon mobil să îți salveze viața?

Te-ai gândit vreodată că telefonul tău inteligent îți poate salva viața?

Da, viața e de neconceput fără smatphone. Telefonul tău a devenit portofel, lanternă, hartă, ceas deșteptător, reminder, agendă și lista poate continua. Te bazezi pe el pentru orice: plăți, servicii bancare, mesagerie, e-mailuri, întâlniri. Bazează-te pe el și pentru a fi mereu în siguranță!

Am testat pentru tine câteva dintre cele mai populare aplicații de siguranță. Ți le prezentăm pe cele mai reușite, din punct de vedere al funcțiilor pe care le oferă și a evaluării date de către clienți. Însă, trebuie să fii conștient că acestea sunt doar aplicații. Ele nu vor opri un atac violent sau un accident de mașină, dar pot fi instrumente necesare pentru a alerta rapid și discret un prieten sau un membru al familiei, dacă tu te afli, din păcate, într-o situație primejdioasă.

Watch over me (Veghează asupra mea)

Această aplicație a fost creată de o tânară din Malaezia, după ce a fost victima unei încercări de răpire. Atunci când te găsești într-o poziție vulnerabilă, trebui să urmezi 3 pași simpli:

  • Setezi perioada de timp în care aplicația să vegheze asupra ta, iar aceasta te localizează permanent
  • Dai cât mai multe detalii aplicației (informații, poze) despre ce faci și unde te duci
  • Anunți când te simți în siguranță. Dacă nu faci asta înainte de perioada de timp setată, cei dragi vor fi alertați, primind toate detaliile introduse de tine: locație, fotografii etc.

 BSafe

După un incident de agresiune sexuală, Charlen, împreună cu tatăl ei au dezvoltat aplicația bSafe, care a devenit între timp una dintre cele mai de încredere aplicație de securitate personală din lume. Iată cum funcționează:

  • poți activa butonul de SOS prin voce sau printr-o atingere, chiar dacă ții telefonul în buzunarul de la geacă
  • transmite live: când butonul de SOS este activat, poți fi localizat de familie/ prieteni. Aceștia vor putea vedea și auzi tot ce se întâmplă cu tine și te pot localiza.
  • înregistrează automat: când alarma SOS este activată, telefonul tău va începe automat să înregistreze audio și video, iar fișierele vor fi trimise celor pe care i-ai desemnat drept gardienii tăi
  • are funcția de apel fals (Fake Call): îți poți seta telefonul să sune, pentru a scăpa ușor dintr-o situație neplăcută
  • ai gardienii tăi: îți setezi o rețea sigură de contacte – familie și prieteni, care să fie alertați dacă ți se întâmplă ceva
  • are funcție de urmărire: îți poți ruga gardienii să te urmărească până ajungi acasă, prin localizare GPS.  Ei te pot vedea live pe telefonul lor unde ești pe hartă și vor fi înștiințați că ai ajuns acasă în siguranță.

Circle of 6

Concepută inițial pentru a preveni violența sexuală în rândul studenților, Circle of 6 este o aplicație care îți permite să creezi un cerc de șase prieteni sau oameni de încredere care sunt alertați rapid dacă tu te afli în pericol. Aplicația are și funcția de urmărire GPS, ceea ce înseamnă că la o simplă atingere, poți trimite locația celor șase prieteni de încredere.

ICE: In case of emergency

Ice diferă puțin de celelalte aplicații de siguranță. Aceasta accesează o bază de date plină de informații medicale despre tine, care pot fi utile în caz de urgență. Cu alte cuvinte, îți creezi profilul tău medical care conține informații despre medicamentele pe care le iei, bolile de care ai suferit în trecut, alergii și alte informații utile despre sănătatea ta. Aplicația vine și cu opțiunea de profil multiplu, ceea ce înseamnă că poți stoca informații despre familie și prieteni apropiați. Există și optiunea de a conecta o boală la un anumit medic, pentru ca acesta să fie contactat în caz de pericol.

Cum funcționează

„Butonul de panică” din aplicație trimite un SMS de urgență către persoanele alese de tine în prealabil, pentru a le informa atât despre faptul că ești într-o situație potențial periculoasă, cât și despre locul în care te afli.

Acestea sunt doar câteva dintre aplicațiile care îți pot aduce un plus de liniște în timpul unei deplasări de unul singur. Totuși, ține cont că niciuna dintre aceste aplicații nu este perfectă, multe dintre acestea se bazează foarte mult pe tehnologia GPS, dar locațiile pot fi inexacte.

112

Într-o situație de urgență, cea mai bună soluție rămâne totuși alertarea organelor competente prin numărul unic de urgență 112 sau prin intermediul aplicației 112. Aplicația permite transmiterea automată a coordonatelor geografice de pe telefonul tău mobil, direct la Serviciul 112, dacă ai o conexiune de date activă și un telefon compatibil cu funcția de localizare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved