martie 29, 2018    |

Sfaturi privind siguranța studenților

Sfaturi privind siguranța studenților

Facultatea marchează o schimbare majoră în viața oricărui student; ea  generează mult entuziasm, dar și provocări pe măsură: fie mutarea într-un oraș necunoscut, fie nevoia de a crea conexiuni noi, prieteni noi, împreună cu provocările aferente studiului. Primul an de facultate este, așadar, definitoriu pentru toate aspectele statutului de student. Știm că libertatea și entuziasmul sunt pe primul plan; de aceea am pregătit câteva sfaturi utile oricărui student care vrea să se simtă în siguranță.

Familiarizează-te cu locația 

Acesta este primul lucru pe care e bine să îl faci dacă studiezi într-un oraș departe de casă. Pe lângă familiarizarea cu împrejurimile zonei sau ale campusului universitar în care locuiești, este important să faci o simulare de traseu până la facultate. Aplicația Google Maps va fi cel mai bun prieten al tău! Salvează-ți noua adresă în telefon sau trece-o pe o bucată de hârtie, pentru orice eventualitate. Dacă intenționezi să utilizezi transportul public pentru a ajunge la facultate, informează-te cu privire la traseele autobuzelor care te vor duce acolo, respectiv cu stațiile acestora.

Fii precaut!

Ca student, ai nevoie de laptop, telefon, tabletă – pentru a studia, pentru a face referate, pentru a fi informat. Fii precaut și nu le ține tot timpul la vedere, pentru a nu deveni o țintă pentru hoți.

Montează încuietori și sisteme de securitate

Studiile au dovedit că 48% dintre studenți nu blochează ușa de la intrare în camera lor, înainte să meargă la culcare, iar 76% dintre aceștia nu lasă lumina aprinsă noaptea când nu este nimeni acasă. Căminele studențești sunt, în general, vizate de hoți deoarece prezintă potențial mare din punct de vedere al dispozitivelor tehnologice.
Pe lângă blocarea ușii de la intrare, achiziționează un dulap metalic cu încuietori unde să depozitezi dispozitivele. Astfel, acestea sunt protejate în cazul în care un intrus pătrunde în cameră.

Evită să mergi singur noaptea

Este cunoscut faptul că cele mai mari centre universitare sunt situate în marile orașe, care sunt, totodată, și mai periculoase din punct de vedere al securității. Evită pe cât posibil deplasările pe timp de noapte, iar dacă se întâmplă acest lucru, cel mai bine este să mergi cu un prieten sau să iei un autobuz sau un taxi.

Mentineți-ți confidențialitatea în mediile sociale

Rețelele sociale sunt parte din viața noastră. Nu mai putem concepe viața fără ele. Cu toții avem tendința să postăm cât mai mult despre ce facem și unde călătorim, fără să ne gândim la implicațiile pe care le poate avea un grad mare de transparență asupra noastră. De aceea, fii atent la setările de confidențialitate. Fii mai precaut în ceea ce privește locurile pe care le vizitezi și fă o selecție a prietenilor care să aibă acces la aceste date.

Pentru informații complete, consultanță specializată și oferte personalizate pentru universități sau alte organizații din sectorul public, contactează-ne numărul de telefon 0268411758 sau pe e-mail la adresa secretariat@dosecurity.ro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved