aprilie 9, 2021    |

Ce sunt Gradele și de ce este atât de important ca un sistem de alarmă să le aibă

Ce sunt Gradele și de ce este atât de important ca un sistem de alarmă să le aibă

Să devii campion într-o ligă de amatori sau chiar o legendă locală a sportului este o realizare serioasă. Însă știm cu toții că Meciurile Mari se joacă în ligile profesioniste. Lumea sistemelor de securitate funcționează în același fel. Prima oară trebuie să treceți de inspecțiile independente pentru ca soluția dumneavoastră să poată fi considerată o adevărată soluție de securitate profesionistă. Doar atunci companiile de securitate și asigurări, precum și cei responsabili cu instalarea, vor dori să lucreze cu produsul dumneavoastră. Când un dispozitiv este certificat, asigurările producătorului referitoare la funcționalitate, fiabilitate și durabilitate devin mai mult decât simple cuvinte. Acum devin dovezi. Iar utilizatorii nu ar trebui să mai aibă dubii — pot avea încredere în produs atât pentru protecția proprietății, cât și pentru protecția vieții.

Așadar să discutăm despre modul în care certificatele de conformitate sunt alocate sistemelor de securitate și despre nivelurile de fiabilitate, cunoscute sub denumirea de grade. Care sunt diferențele cheie între acestea, care este procedura de testare și care este modalitatea prin care certificarea garantează calitatea. Iar pentru noi, este mai mult decât doar teorie — în decursul a 4 luni, dispozitivele Ajax au fost testate în cinci laboratoare pentru depistarea conformității cu toate tipurile de reguli, reglementări și cerințe. Și au câștigat cu succes certificările.

Cine evaluează sistemele de securitate?

Când tehnologia este responsabilă pentru proprietățile oamenilor, precum și pentru viețile acestora, trebuie să fie cât mai fiabilă posibil. Și ar fi un gest iresponsabil să ne bazăm doar pe caracteristicile declarate și autoritatea producătorului — este necesară o examinare calificată, independentă. Pe piața europeană de securitate, standardul de siguranță este EN 50131-1:2006. Laboratoare acreditate supun echipamentele de securitate la anumite teste: de funcționare, de verificare a faptului că echipamentul este rezistent la condițiile meteo, de verificare a modului în care rezistă la interferențele mecanice și la câmpurile electromagnetice externe. Este testată calitatea comunicațiilor radio, precum și dacă funcționarea dispozitivului poate fi afectată extern. Rezultatele sunt înregistrate și apoi examinate de către organismul de certificare. Dacă testele necesare au fost realizate, metodele corecte au fost selectate și documentele au fost emise în mod corespunzător, atunci organizația acordă certificarea și alocă dispozitivelor un grad de fiabilitate.

Care este diferența între grade?

Fiabilitatea unui sistem de securitate este stabilită în funcție de capacitatea sa de a lupta cu atacatorii, cu diferite grade de cunoștințe și echipamente. Cu cât gradul este mai mare, cu atât este mai rezistent sistemul de securitate. Există două avertismente: Gradul 4 este rar în sistemele pentru piața de larg consum, deoarece cerințele standard sunt foarte ridicate, iar Gradul 3 poate fi acordat doar sistemelor de securitate cu fir. Așadar producătorii sistemelor de securitate moderne wireless pot primi fie Gradul 1, fie Gradul 2.

Fără a intra în detalii tehnice specifice, gradele reflectă stabilitatea și scopul sistemului de securitate:

Gradul 1. Sistemul poate rezista în fața atacatorilor neexperimentați. Protejează împotriva celor mai evidente puncte de intrare, de exemplu ușa din față. Este adecvat pentru spațiile cu risc minim de jaf și unde nu există obiecte de valoare.

Gradul 2. Sistemul poate rezista în fața atacatorilor experimentați cu echipamente speciale. Protejează ușile, ferestrele și alte puncte de intrare posibile. Este adecvat pentru un apartament, o casă sau un birou.

Gradul 3. Sistemul poate rezista intrușilor cu abilități și cunoștințe profesionale, care utilizează echipamente electronice portabile. Este protejat fiecare posibil punct de intrare, precum și pereții și tavanele. Este adecvat pentru spații comerciale mari, precum centrele comerciale.

Gradul 4. Sistemul poate rezista unor grupuri profesioniste care planifică atacurile dinainte și sunt echipate cu o gamă completă de echipamente. Acesta este adecvat pentru obiectele care prezintă cel mai mare risc de jaf sau atac terorist.

În timp ce gradele sunt alocate dispozitivelor individuale, sistemele de securitate sunt evaluate ca unitate. Gradul sistemului este stabilit de dispozitivul din cadrul sistemului care are cel mai mic grad.

Dacă chiar și doar un detector de securitate este certificat ca fiind de Gradul 1, atunci întregul sistem de securitate va fi evaluat ca având Gradul 1. Chiar dacă 100 de alte dispozitive de securitate din același sistem au primit Gradul 3.

Cum a obținut sistemul de alarmă Ajax o evaluare de Grad 2?

A început procesul de certificare cu cinci dispozitive: panoul de control Ajax Hub, detectorul de mișcare MotionProtect, detectorul magnetic pentru deschidere DoorProtect, detector de spargere a sticlei GlassProtect și sirena exterioară StreetSiren. Echipamentele noastre au fost date organismului de certificare TREZOR TEST și următoarelor laboratoare: TESTALARM, CMI Testcom, ABEGU, VZLU TEST și institutul EZU. Toate acestea sunt companii din Republica Cehă cu o bună reputație și cu acreditare și experți adecvați.

Dispozitivele au fost testate ca parte a sistemului de securitate Ajax. Experții au monitorizat funcționarea lor regulată, interacțiunea lor cu ecosistemul de securitate, fiabilitatea lor și rezistența lor la influențele externe. Toate dispozitivele au fost testate în condiții de temperaturi și umiditate extreme. Testele s-au derulat pe parcursul a 21 de zile. Detectorii, sirena și unitatea centrală au fost testate împotriva vibrațiilor, câmpurilor electrostatice și magnetice. S-a încercat deschiderea dispozitivelor cu plăci metalice subțiri, iar dispozitivele au fost smulse de pe suporturile lor SmartBracket pentru a verifica dacă este posibilă trecerea peste protecția noastră de siguranță. Dispozitivele au fost chiar lovite fizic pentru a le verifica duritatea.

Cea mai multă atenție a fost acordată Unității centrale, având în vedere că aceasta coordonează restul dispozitivelor. Experții au verificat cât de rapid trimite comenzile către — și primește actualizările de stare de la — detectori. Au verificat cât de rapid reacționează sistemul la butonul de alarmă care este apăsat și dacă stările dispozitivului sunt afișate corect. A fost verificată comutarea de la alimentarea normală cu energie electrică la acumulatorul de rezervă, precum și dacă Unitatea centrală rezistă perioada promisă de 15 ore. Au fost verificate și ambele canale de comunicație — Ethernet și GSM (GPRS) — pentru a vedea dacă rezerva este comutată rapid în cazul în care canalul principal este oprit. În același timp, testele au confirmat rezistența Sistemului de operare al Unității centrale — sistemul de operare care nu poate fi înlocuit cu o versiune modificată.

A fost de asemenea testată tehnologia noastră Jeweller. Experții au verificat cele două antene, care au fost special proiectate pentru unitatea centrală, precum și intensitatea semnalului radio. Au verificat dacă timpii reali de ping corespund intervalului promis de 12-300 secunde. A fost testată capacitatea sistemului de a rezista la bruiaje și de a găsi o frecvență liberă în cazul unor interferențe radio. Au studiat de asemenea protecția împotriva dispozitivelor contrafăcute și fiabilitatea criptării datelor.

MotionProtect a fost testat pentru a se verifica dacă poate detecta oameni în zonele protejate și pentru a i se verifica rezistența la interferențe. Persoanele responsabile cu testarea au mutat detectorul în diagonală și de-a lungul zonei de detectare, modificând viteza. Au căutat zone moarte și au verificat dacă pot păcăli senzorul de incendiu. Lentila Motion Protect a fost suflată cu aer cald (simulând aerul condiționat) și a fost expusă unei lămpi cu halogen în diferite unghiuri (simulând lumina solară).

Pentru a testa GlassProtect, au fost lovite diferite tipuri de panouri de sticlă. Acestea au inclus panouri laminate și căptușite, precum și sticlă izolată. În total au fost 18 teste. Protecția cu doi factori împotriva alarmelor false a fost testată prin lovirea sticlei cu bile de plastic și cauciuc, precum și cu tuburi metalice. Au fost de asemenea testate frecvențe de sunet de 80 dB.

DoorProtect a avut propriul „program bonus” — comutatorul lamelă (care înregistrează o ușă sau o fereastră deschisă) a fost testat fiind expus la un magnet de mari dimensiuni pe diferite planuri și la distanțe diferite.

Iar apoi a fost testată capacitatea StreetSiren de a funcționa timp de 30 de minute la o putere de 95 dB. A fost de asemenea testată până la 113 dB. A făcut față la diferite condiții meteo — căldură, frig și umiditate ridicată. După cum s-a demonstrat, dispozitivul este conform cu standardul de protecție IP54, ceea ce înseamnă că poate funcționa în exterior.

După 4 luni de testare, toate cele cinci dispozitive Ajax au primit certificate EN 50131. Fiabilitatea Unității centrale, MotionProtect, GlassProtect, DoorProtect și StreetSiren a fost stabilită pentru toate la Gradul 2.

De ce are nevoie un sistem de securitate de un grad?

Un producător are nevoie de certificare pentru dispozitivele sale. Există doar o singură cale prin care un sistem de securitate poate să concureze de pe picior egal pe piața de larg consum și să lupte pentru toți utilizatorii. Fiecare soluție profesională de securitate are nevoie de acesta. Asigurătorii de proprietăți și companiile de securitate îl solicită. Certificarea este o provocare pentru producător. Standardul EN 50131 enumeră cerințele pentru toate aspectele unui dispozitiv de securitate. Prin respectarea acestor cerințe, producătorii nu vor pierde din vedere comunicația bilaterală dintre dispozitivele sistemului, criptarea datelor sau rezistența fizică în fața naturii, vandalismului și falsificării. Forțează producătorii să caute și să găsească soluții și îi face să creeze un produs cu adevărat fiabil. Și în timp ce tehnologiile necertificate nu trebuie să joace după aceste reguli, reversul medaliei este că pot eșua în orice moment.

Cum menține Ajax calitatea excepțională a produselor sale?

În iunie 2018 Ajax a trecut certificarea pentru Gradul 2 în conformitate cu Schema 5. Așadar, ori de câte ori achiziționați dispozitive Ajax, acestea vor fi întotdeauna conforme cu standarde de calitate ridicate. Mai mult, compania care a realizat certificarea a fost TrezorTest, o companie cehă acreditată cu o reputație excelentă în Europa.

Etape ale certificării pentru Gradul 2:

Schema 1: Producătorul trimite dispozitivul pentru testare pentru a fi declarată conformitatea sa cu standardele europene.

Schema 3: Sunt realizate teste pe câteva dispozitive primite de la fabrica producătorului. Suplimentar, procesul de producție a loturilor de dispozitive este de asemenea evaluat în timpul certificării.

Schema 5: include toate testele din Schema 1 și Schema 3. Mai mult, sunt verificate dispozitivele achiziționate de la orice reprezentant al producătorului.

Pentru confirmarea certificării, în fiecare sunt expediate dispozitive către TrezorTest pentru retestare și Ajax este supus unui audit de conformitate pentru procesele de producție. Compania de testare poate de asemenea să achiziționeze și să testeze dispozitive Ajax de la oricare dintre reprezentanții noștri din orice țară. Dacă mostrele nu trec testele, producătorul își pierde certificarea. Acesta este motivul pentru care Ajax respectă standarde stricte de calitate, astfel încât dispozitivele Ajax să își îndeplinească funcționalitățile de securitate cu fiabilitate maximă.

Pentru o ofertă personalizată, contactează-ne!

Sursă articol și imagini: Ajax.systems

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved