iunie 22, 2020    |

Cum alegi camera de supraveghere într-un mod corespunzător?

Cum alegi camera de supraveghere într-un mod corespunzător?

Sistemul de supraveghere video reprezintă cea mai bună soluție de monitorizare în timp real a evenimentelor din interiorul și exteriorul locuinței personale și/ sau afacerii tale, în momentele în care nu ești prezent în locațiile respective.

Camerele de supraveghere au dublu rol. Prezența lor descurajează producerea infracțiunilor, iar imaginile înregistrate de către sistemul de supraveghere video ajută organele de Poliție la identificarea infractorilor și la recuperarea bunurilor.

Evident, tehnologia camerelor de supraveghere a evoluat foarte mult. Camerele moderne, realizează nu doar o supraveghere de ansamblu a obiectivelor, zonelor sau evenimentelor, ci pot capta cele mai relevante detalii. Dacă ar fi să alegi o cameră de supraveghere pentru casa sau afacerea ta, s-ar putea să te simți copleșit de numărul caracteristicilor și specificațiilor tehnice de trebuie să ții cont.

Îți prezentăm care sunt tipurile de camere de supraveghere existente pe piață, în momentul actual. Vezi care sunt diferențele dintre acestea și fă o alegere potrivită obiectivului tău.

1.   Camere de supraveghere cu infraroșu (IR)

Cameră cu IR

Acest tip de cameră este foarte cunoscut pentru faptul că redă imaginile video la o rezoluție destul de mare pe timp de zi. Este recomandată și în condiții de iluminare scăzută sau în întuneric. Camera cu infraroșu este capabilă să lumineze zona pe care o supraveghează, prin trecerea automată de la culoare, la alb-negru. Iluminatoarele cu infraroșu îți permit să vezi imaginile mult mai clar decât cu ochiul liber, în situații de luminozitate scăzută sau în întuneric. Camerele cu infraroșu sunt rezistente la intemperii, dar și la temperaturi ridicate și scăzute. Nu necesită o carcasă de protecție suplimentară.

2.   Camere DOME și BULLET

Cameră Dome

Camerele DOME, cunoscute și sub denumirea de „cupole”, pot fi de mai multe tipuri: cupole cu infraroșu, cupole de interior, cupole pentru exterior, cupole rezistente la vandalism și cupole cu PTZ (pan tilt zoom controllable), cu capacitate de rotire 360°.

Camerele DOME „afumate”, clasice, oferă un nivel mai ridicat de securitate. Datorită capacului mat, este foarte greu să vezi în ce direcție este îndreptată camera, fapt care nu afectează calitatea imaginii video. Pot fi folosite atât în interior, cât și în exterior, cu o carcasă de protecție.

Cameră Bullet

Camera de supraveghere de tip BULLET este denumită astfel prin asociere cu forma sa alungită și cilindrică. Asemenea camerei DOME, se poate folosi atât în interior, cât și în exterior datorită gradului ridicat de protecție la intemperii.

3.   Camerele BOX

Cameră Box

Aceste camere sunt recunoscute pentru calitatea superioară a imaginii pe care o redau folosite adesea în bănci, supermarket-uri, hypermarket-uri.

Lentilele camerelor pro box pot fi schimbate în funcție de unghiul de vizualizare și zoom. Unele sunt supranumite și camere de zi/ noapte datorită faptului că, asemenea camerei cu infraroșu, pot trece de la culoare în timpul zilei, la alb-negru în condiții de luminozitate scazută sau chiar în întuneric. De altfel, cu cât este mai scăzută lumina, cu atât camera box vede mai bine.

Diferența dintre camerele pro box și cele cu infraroșu, este că cele din urmă sunt considerate camere de noapte, unde nivelul de luminozitate este 0. Dacă ești interesat mai mult de calitatea video din timpul zilei, atunci cel mai bine ar fi să optezi pentru o cameră pro box.

4. Camerele de supraveghere cu funcție de Pan/Tilt/Zoom (PTZ)

Cameră Pan Tilt Zoom

Aceste modele au capacitatea de a se mișca sus, jos, stânga, dreapta. Ele filmează o suprafață mult mai extinsă, din mai multe unghiuri și se pot focusa pe un anumit punct aflat la o distanță foarte mare. De asemenea, pot fi controlate prin telecomandă la distanță, printr-un program software sau prin joystick.

De aceea, astfel de camere sunt folosite des în cazinouri, aeroporturi sau în marile centrele comerciale.

Camerele cu termoviziune

Camerele cu termoviziune nu necesită o sursă de lumină. Ele pot detecta schimbări de temperatură chiar și pe timp de noapte, iar astfel se pot identifica persoanele foarte ușor. Deoarece nu depind de lumină, camerele cu termoviziune sunt excelente pentru a oferi o acoperire sporită în medii diverse, precum cele cu condiții dure sau întuneric extrem.

Aceste camere au capacități de detectare și măsurare a temperaturii pe distanțe lungi (pot detecta o persoană pe o rază de 60 de metri sau chiar și mai mult). Camerele termice sunt utilizate pe scară largă pentru protecția perimetrului, protecția componentelor cheie (instalații electrice, pompe de gaz etc.) în oreațiuni militare, pentru detectarea supraîncălzirii în infrastructura critică, la prevenirea incendiilor forestiere și în alte scenarii.

Un sistem de securitate care folosește camere de supraveghere video, cu termoviziune este unul ultraperformant deoarece detectează automat persoane sau vehicole care depășesc linia de securitate admisă.

Toate modelele de camere prezentate pot fi conectate prin cablu sau wireless. Camerele de supraveghere video conectate prin cablu sunt mai diverse și oferă o calitate video mult mai bună. Cele wireless pot fi oarecum înșelătoare, deoarece trebuie să fie alimentate la locația camerei. În plus, au nevoie de o linie de vedere fără obstacole, iar acest lucru reprezintă adesea o problemă.

Fiabilitatea și calitatea video sunt principalele motive pentru care ar trebui să folosești camerele de supraveghere cu fir. Acestea sunt alimentate la locația DVR de un singur cablu. Cu același cablu conectat la DVR, poți alimenta mai multe camere de supraveghere.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved