aprilie 26, 2024    | ,

Constantin Brutaru – de la multinațională, în echipa DO SECURITY: O nevoie de emancipare profesională!

Constantin Brutaru - de la multinațională, în echipa DO SECURITY: O nevoie de emancipare profesională!

Trecerea de la multinațională către o companie cu capital integral românesc s-a făcut firesc, ca o nevoie de schimbare și o motivare personală si profesională de mult așteptată. Într-un interviu acordat Ziarului Bursa, noul director al DO SECURITY a vorbit deschis despre schimbarea majoră din cariera sa profesională:

De ce ați ales să plecați, după atâția ani de activitate dintr-o multinațională la o companie privată și, mai mult, să vă schimbați total domeniul de activitate?

După o lungă perioadă de timp petrecută în același domeniu sau companie, am simțit nevoia de schimbare pentru a-mi revigora interesul și a-mi îmbunătăți abilitățile în altă direcție. O nouă companie și un domeniu diferit pot oferi provocări noi și oportunități de creștere personală și profesională. Pentru mine această nevoie de schimbare a venit firesc, natural chiar. Uneori, schimbarea poate fi motivată de oportunități mai bune de carieră, cum ar fi avansarea într-un nou domeniu sau poziții de conducere care nu erau disponibile în compania anterioară. Companiile private oferă, de cele mai multe ori, mai multă flexibilitate și oportunități de creștere mult mai rapidă decât multinaționalele. De asemenea, a sosit un moment in care imi doresc sa îmi dedic timpul și energia unor cauze sau proiecte diferite de cele în care am lucrat anterior. Schimbarea domeniului de activitate cred că este legată de dorința de a face o diferență într-un mod nou sau mai semnificativ. În general vorbind, schimbarea este o parte naturală a evoluției profesionale a unei persoane și sunt convins că, în cazul meu, va aduce noi oportunități și satisfacție în viața profesională și personală.

Care sunt factorii pe care i-ați luat în calcul în acest demers al dvs. Cât de mult a contat motivarea salarială în decizia luată?

Motivația salarială poate fi un factor important în decizia de a schimba locul de muncă, dar nu este singurul aspect. În timp ce unii consideră că un salariu mai mare poate fi atrăgător, eu iau în considerare și ceilalți factori înainte de a lua o decizie. De exemplu, un angajat ar putea fi dispus să accepte un salariu mai mic în schimbul unor beneficii mai bune sau a unei culturi organizaționale care se potrivește mai bine valorilor și stilului lor de viață. Astfel, importanța motivării salariale poate varia în funcție de circumstanțele individuale și de prioritățile angajatului. Pentru mine, poziționarea companiei DO Security în sectorul de activitate la nivel național, cât și potențialul evident de creștere în această ramură a serviciilor m-a convins că este locul în care pot să-mi aduc aportul și să creez valoare adăugată. Nu în ultimul rând, strategia acționarilor în ceea ce privește dezvoltarea portofoliului de servicii este una interesantă și provocatoare pentru mine. Ca să răspund la întrebarea dvs., stabilitatea organizației și perspectivele de creștere pe termen lung au influențat în mare măsură decizia de a schimba locul de muncă.

Care sunt planurile de a face performanță în sectorul de securitate?

Sectorul de securitate și pază este un domeniu în continuă evoluție, iar planurile pentru a face performanță în acest sector variază în funcție de obiectivele organizaționale și de tendințele generale din sector. În cadrul companiei noastre, există strategii și planuri specifice pe care le implementăm deja pentru a ne îmbunătăți performanța. De exemplu, utilizăm tehnologii moderne pentru a îmbunătăți eficiența și eficacitatea serviciilor de securitate și pază. Acest lucru include implementarea de sisteme de supraveghere video avansate, soluții de monitorizare și raportare, sisteme de control al accesului etc. Investiția în formare și dezvoltare continuă a personalului pentru a ne asigura că sunt pregătiți să gestioneze diverse amenințări și situații de securitate este una importantă și constantă în dezvoltarea DO Security. Lucrăm împreună cu alte organizații din domeniul securității și pazei, precum și cu autoritățile locale și alte entități relevante pentru a împărtăși informații și resurse și pentru a răspunde mai eficient la amenințări și incidente. Fiind un domeniu în continuă schimbare, este important să fie flexibil și adaptabil la noile amenințări și cerințe ale mediului de securitate. Acest lucru implică actualizarea politicilor și procedurilor, revizuirea strategiilor de securitate și investiția în soluții inovatoare. Ne focusăm pe calitatea serviciilor prin asigurarea că serviciile oferite clienților îndeplinesc sau depășesc așteptările acestora. Acest lucru este realizat în compania noastră prin monitorizarea constantă a performanței, colectarea și analiza feedback-ului clienților și implementarea îmbunătățirilor în mod continuu. La toate acestea se adaugă un management eficient al riscurilor. Identificarea, evaluarea și gestionarea eficientă a riscurilor asigura un impact minim al acestora asupra organizației și clienților nostri. Căutăm în permanență să menținem o comunicare deschisă și transparentă cu clienții și cu toate părțile interesate pentru a construi încredere și pentru a gestiona eficient situațiile de criză sau incidentele.

Cu ce parte din experiența dvs. se potrivește acest nou rol?

Experiența în vânzări și negociere cred că este un atuu important în noul job la DO Security. De-a lungul celor 20 de ani de activitate profesională, am condus și ghidat echipa de vânzări către atingerea obiectivelor stabilite de companie. Experiența în vânzări, gestionarea ciclului de vânzări și negocierea contractelor sunt esențiale în acest rol. De asemenea, indiferent de domeniul de activitate, capacitatea de a inspira și de a conduce o echipă este crucială. Un director comercial eficient trebuie să fie un lider puternic, capabil să motiveze și să dezvolte. Dezvoltarea și implementarea unei strategii de vânzări și de dezvoltare a afacerii sunt parte integrantă a acestui rol. Capacitatea de a elabora planuri strategice pe termen lung și de a le transforma în acțiuni concrete este esențială. Fiind un domeniu de activitate nou pentru mine, înțelegerea profundă a pieței în care operează compania și a concurenței este crucială pentru a identifica oportunități și pentru a elabora strategii eficiente de creștere și de penetrare a pieței. În acest nou rol pun accentul pe atingerea obiectivelor

Unde te vezi în 5 ani ca și carieră profesională?

În cinci ani, mă văd continuând să evoluez și să-mi dezvolt abilitățile și cunoștințele în diferite domenii. Aș dori să fiu implicat în proiecte care să-mi ofere oportunități de a inova și de a contribui la progresul tehnologic și social. De asemenea, mi-ar plăcea să am ocazia să lucrez într-un mediu care să-mi permită să îmi folosesc creativitatea și gândirea critică pentru a rezolva probleme complexe și pentru a aduce valoare organizației și comunității. Îmi doresc să am ocazia să lucrez cu o echipă talentată și diversă, unde să pot învăța și să împărtășesc cunoștințele mele într-un mediu colaborativ și stimulativ. În ceea ce privește cariera mea, sper să continuu să fiu folosit în mod creativ și productiv, să contribui la soluționarea diverselor probleme și să ofer suport în cadrul companiei unde activez in prezent. Este important pentru mine să fiu parte a unei echipe de profesionisti pentru a aduce beneficii și îmbunătățiri semnificative în viața oamenilor.

Ce ai face dacă ai câștiga 1 milion de euro?

Dacă stau bine să mă gandesc, cei mai mulțti dintre cei care își pun această întrebare, caută siguranță. Siguranța de fapt constă în conștientizarea valorilor cele mai importante din viața fiecăruia dintre noi și acești 1 milion de euro, cu siguranță nu se află în top 3 valori de care omul are nevoie să se simtă împlinit. Dar ca să vă răspund la întrebare, această suma mi-ar permite să dezvolt o afacere pe care o am de ceva timp în atenție, dar pentru care nu am avut suportul financiar și nici timpul necesar pentru a pune lucrurile în mișcare. Detaliile le țin pentru mine 🙂

Sursă articol și imagine cover: Ziarul Bursa.

Articol preluat de: Translivania 365, Bună ziua Brașov, NewsBV.ro, ekronomica.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved