iunie 9, 2022    |

9 Sfaturi utile pentru siguranța ta și a locuinței, partea a II-a

9 Sfaturi utile pentru siguranța ta și a locuinței, partea a II-a

Citește aici prima parte a acestui articol.

#4 Vacanța ta – zi de lucru pentru hoți

Se știe că hoții au o predilecție pentru locuințele pe care le observă ca fiind nelocuite temporar, proprietarii fiind plecați fie în vacanță, fie la muncă în alt oraș sau în afara țării.

Vacanța ta – zi de lucru pentru hoți

Una dintre măsurile simple pe care le poți lua este să faci ca locuința să pară locuită în orice moment. De la montarea unei prize inteligente cu timer, care poate aprinde/ stinge lumina la ore programate, la sistemul unei case inteligente, opțiunile sunt multe și variate. În cazul unei locuințe nou construite, într-o zona rezidențială, este recomandată montarea unui sistem pentru case inteligente, care, pe lângă beneficiile legate de confort, vine la pachet cu beneficii legate de securitate: prin intermediul unui controller ce poate fi programat și controlat de la distanță, sistemul smart home poate să schimbe lumina ambientală în funcție de momentul zilei, să descuie și să încuie ușile când plecăm și când ajungem acasă, să aprindă lumina, să pornească sistemul de încălzire sau de răcire, dar și să tragă draperiile.

#6 Mai multă suspiciune cu necunoscuții

Cauți o bonă care să stea cu copiii în lipsa ta? Cauți o menajeră care să vină săptămânal să se ocupe de curățenia casei? Sunt situații frecvente care presupun accesul liber al unor persoane necunoscute în locuința ta și de cele mai multe ori, în lipsa ta. Fără a exagera, acționează cu precauție și verifică referințele pe care le are acea persoană sau acea companie.

Fii precaut și verifică referințele pe care le are acea persoană sau acea companie

Având la dispoziție toată casa, persoanele se pot comporta diferit în situații noi, iar tentația se poate manifesta. Din nou comportamentul tău preventiv este foarte important: nu lăsa la vedere bani sau obiectele cu valoare mare și fii reținut în a da informații detaliate despre acestea și, în general, despre achizițiile sau posesiile tale. Dacă te afli într-o astfel de situție, cu atât mai mult achiziția unui sistem de supraveghere video este o soluție viabilă și eficientă.

#7 Ham-ham – fără tam-tam

Un câine reprezintă o modalitate în plus de descurajare a intrușilor

Un câine reprezintă o modalitate în plus de descurajare a intrușilor, pe lângă sistemul de securitate instalat. Fiind cele mai loiale animale, câinii vor face tot posibilul să își alerteze stăpânii că există un pericol iminent. Poți avea în vederea achiziția unui câine specializat pentru pază și protecție sau a oricărei rase de câini. Chiar și un câine mic, dar zgomotos, poate fi extrem de eficient; important este să iubești animalele și să le îngrijești corespunzător.

#8 Cheia de rezervă

8 Cheia de rezervă

Uită de toate locurile clasice în care obișnuiai să ascunzi cheia de rezervă a casei. Cutia poștală, agățătoarea din spatele garajului, preșul sau ghiveciul cu flori de la intrare sunt printre primele locuri unde caută hoții. Este mai sigur să împachetezi cheia într-o folie sau într-o cutiuță pe care să o îngropi într-un loc numai de tine știut, fără să te vadă cineva.

#9 Prevenție cu un sistem de securitate smart 

Instalarea unui sistem de securitate are rol preventiv pentru toate situațiile posibile, descrise mai sus, fără a le anula. Un sistem de securitate inteligent funcționează prin conexiune Wi Fi și vine cu o aplicație pe telefon care alertează atât proprietarul, cât și firme de securitate la primul semn că un intrus a reușit să intre în spațiul respectiv. Mentenanța sistemului este la fel de importantă – citește detalii în articolul Care sunt riscurile la care te expui prin neverificarea periodică a sistemelor de securitate?.

Prevenție cu un sistem de securitate smart

Ține cont că dacă ai o alarmă defectă, care se declanșează frecvent, trebuie să o repari imediat și să anunți vecinii că a fost reparată. Mulți oameni ignoră o alarmă care pornește periodic și se și oprește singură. Pentru ca un sistem de securitate să devină și mai eficient, ascunde centrala sistemului de securitate, deoarece un spărgător profesionist caută, mai înainte de orice, locația de unde poate sabota sistemul de alarmă.

Ai citit și prima parte a acestui articol aici: 9 Sfaturi utile pentru siguranța ta și a locuinței, Partea I?

Urmărește noutățile de pe site-ul nostru; publicăm constant informații importante despre securitatea locuinței sau a spațiului de la serviciu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved