august 8, 2023    | , , ,

Vacanțe perfecte: monitorizare de la distanță și securitate avansată pentru casa ta

Vacanțe perfecte: monitorizare de la distanță și securitate avansată pentru casa ta

Vara, când împachetăm să plecăm în vacanțe și știm vom lipsi de acasă pentru anumite perioade de timp, conștientizăm cel mai mult nevoia unui sistem de securitate acasă. Însă, nevoia de securitate este permanentă, pentru că plecăm în călătorii în mod frecvent, pe tot parcursul anului.

Planificarea unei vacanțe poate fi una dintre cele mai plăcute experiențe, dar îngrijorarea legată de siguranța casei rămâne în mintea multora dintre noi. Cu toate acestea, tehnologia modernă a sistemelor de securitate conectate la internet și cea a supravegherii video reprezintă soluții convenabile care anulează îngrijorarea și asigură acea liniște de care avem nevoie, ori de câte ori plecăm într-o vacanță. Acest articol explorează cum tehnologia de supraveghere de la distanță, inclusiv camerele de supraveghere, împreună cu sistemele de securitate avansate, au o contribuție esențială la o vacanță fără griji.

Fiecare locuință are nevoie de un sistem de securitate

Sistemele de securitate moderne merg dincolo de simpla supraveghere. Deși percepem cel mai mult utilitatea unui astfel de sistem în momentul în care intervine plecarea în vacanță sau deplasarea într-o călătorie pentru o perioadă mai îndelungată, este bine să fim conștienți că sistemele sunt necesare zi de zi, zi și noapte, deoarece „pericolele” pot interveni oricând, în special atunci când ne așteptăm mai puțin, fie că suntem plecați sau sau nu în vacanță.

Menționăm, fără a detalia, cele mai importante beneficii ale monitorizării de la distanță printr-un sistem de securitate:

  • Supraveghere 24/ 7: Fie că ai instalat un sistem de supraveghere video, fie că optat pentru un sistem de securitate wireless, locuința este supravegheată în fiecare moment al zilei și al nopții;
  • Alerte instant: Sistemele de securitate moderne trimit alerte imediate în aplicație în cazul unei activități neașteptate, cum ar fi mișcarea în zona de monitorizare;
  • Descurajarea infractorilor: Prezența vizibilă a camerelor de securitate sau atenționarea că locuința are instalat un sistem de securitate constituie un factor descurajant pentru ca potențialii hoți să se apropie de casă;
  • Intervenție rapidă în caz de necesitate: un sistem de securitate conectat la o centrală de monitorizare, precum este cea din dispeceratul DO SECURITY, va primi alerte în cazul declanșării alarmei și va lua măsuri imediate – de notificare a persoanelor de contact desemnate și/ sau de intervenție rapidă la fața locului.

Smart home – casă securizată

În era digitală, vorbim despre smart home, unde monitorizarea de la distanță a casei tale devine ușoară și accesibilă, prin intermediul unei aplicații instalate pe telefonul mobil. În domeniul securității, integrarea tehnologiei avansate în conceptul de smart home s-a făcut cu scopul suprem de a oferi o imagine clară asupra a ceea ce se întâmplă în interiorul și în jurul casei tale, când nu ești acasă, pentru a avea permanent un sentiment de control și siguranță.

Camerele de securitate conectate la internet au revoluționat, la rândul lor, modul în care ne protejăm locuințele. Aceste dispozitive inteligente pot înregistra imagini și video la calitate înaltă, pe care le poți accesa de oriunde, prin intermediul unei aplicații mobile sau a unui computer. Această tehnologie permite monitorizarea în timp real, atât ziua, cât și noaptea, cu funcții de înregistrare și alerte personalizate.

Integrarea camerelor de supraveghere video în cadrul unui sistem de securitate wireless și conectarea sistemului CCTV la dispeceratul DO SECURITY asigură o protecție 360 de grade a locuinței și face ca intervenția să fie promptă în cazul unui incident.

De exemplu, un sistem de securitate wireless precum sistemul Ajax, funcționează prin conexiune wifi și vine cu o aplicație pe telefon, care are avantajul de a oferi permanent statusul sistemului și de a emite alerte într-o situație de alarmare necesară. Acest sistem (despre care am explicat pe larg aici) este complet personalizabil și poate include, în funcție de particularitățile locuinței, detectori de mișcare interni și externi (pentru curte sau terasă), senzori de ușă, senzori de fereastră, camere de supraveghere video și alarmă sonoră. De asemenea, sistemul Ajax poate oferi și protecție împotriva incendiilor, fumului și monoxidului de carbon, prin montajul unui detector de C02. Sistemul va recunoaște fumul sau dacă temperatura crește rapid, în cazul în care focul arde fără fum, iar detectorul de CO2 trimite o alarmă înainte ca nivelul de monoxid de carbon să reprezinte o amenințare pentru viață. Acest sistem este o soluție integrată, care generează un grad foarte înalt de securitate, chiar și fără instalarea camerelor de securitate, iar instalarea lui se face repede și nu implică modificări sau stricăciuni în locuință, deoarece este wireless.

În cazul în care optezi pentru instalarea unui sistem de supraveghere video, apelează la specialiștii noștri în securitate și alege în cunoștință de cauză: verifică caracteristicile tehnice precum rezoluția video, vizibilitatea nocturnă, posibilitatea de înregistrare, unghiul de vizualizare și capacitatea de a se integra cu alte sisteme inteligente din casă. Este important să alegi camerele de securitate de calitate, cu funcții avansate, iar specialiștii DO SECURITY îți pun la dispoziție echipamente video și componente profesioniste de la branduri renumite din domeniu și te pot ajuta atât prin proiectarea și configurarea corectă a sistemului, cât și prin conectarea sistemului în dispecerat.

Contactează-ne pentru consultanță, ofertă personalizată și detalii despre echipamente!

Sursă foto: ajax.systems

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved