septembrie 22, 2023    | , , ,

Soluții moderne de securitate pentru locațiile fără alimentare electrică

Soluții moderne de securitate pentru locațiile fără alimentare electrică

Când discutăm despre proprietăți goale sau neterminate, care nu sunt racordate încă la rețeaua electrică, instalarea unui sistem de securitate nu reprezintă o prioritate, fiind pusă pe lista de așteptare. Soluția de securitate este de obicei implementată după ce construcția este finalizată și racordată la rețea. Această vulnerabilitate este exploatată de către hoții și vandalii care pot pătrunde cu ușurință în aceste locații, provocând stricăciuni importante și pagube.

Proprietățile goale și nelocuite încă sunt vizate în mod special de către intruși, tocmai datorită imposibilității instalării unui sistem de securitate din cauza lipsei electricității. În această categorie intră locuințele și pensiunile aflate în construcție, situate în zone care nu sunt racordate încă la rețeaua electrică; casele de vacanță de la munte sau din zone mai greu accesibile; rulotele, camionetele, ambarcațiunile precum iahturile sau bărcile; depozitele fără curent electric; șantierele de construcții. Toate sunt vulnerabile în fața hoților, a incendiilor, inundațiilor sau chiar în fața animalelor sălbatice.

La prima vedere, singura modalitate de securizare a acestui tip de proprietăți pare a fi paza umană. Aceasta reprezintă o soluție riscantă și, de multe ori, ineficientă. Lipsa electricității nu mai reprezintă o problemă cu sistemul inteligent de securitate Ajax, deoarece unitățile externe de alimentare cu energie permit conectarea centrului Ajax sau a dispozitivului de semnal radio la o sursă de alimentare cu tensiune scăzută. Acest lucru asigură protecția profesională a oricărui obiectiv îndepărtat și deschide noi oportunități în furnizarea de servicii de securitate.

Oportunitățile sistemului de securitate Ajax

Despre sistemul de securitate Ajax se știe că este unul integrat și complex. Rolul său primordial este de a securiza locațiile prin împiedicarea infractorilor să pătrundă în interior, dar capacitățile sale acoperă detecția fumului și a incendiilor, prevenirea iundațiilor și monitorizarea microclimatului interior.

Sistemul Ajax este wireless și are o rază de acțiune de până la 2.000 m, fără obstacole, ceea ce echivalează cu controlul unei clădiri cu trei etaje. Mai mult, prin extensoarele de semnal radio, un sistem Ajax poate securiza prin acoperire un spațiu de dimensiunea unui stadion. Ajax este un sistem inteligent și se poate accesa prin aplicația din telefon. Aceasta alarmează instant atât utilizatorii, cât și compania de securitate care monitorizează obiectivul, cu privire la orice amenințare. În cazul în care sunt instalate și camere de supraveghere și detectoare din seria MotionCam, beneficiarii primesc și verificări fotografice. Instalarea fără cabluri permite mutarea sistemului într-o locație nouă, ori de câte ori este nevoie.

Dacă este instalat și detectorul de scurgeri LeaksProtect, acesta trimite notificări în cazul inundațiilor. Întregul sistem este conceput pentru a detecta interferențele și utilizează o comunicație radio sau cablare bidirecțională, rezistentă la sabotaj.

Conectarea sistemului de securitate Ajax la PSU (Power Supply Unit) – soluția pentru zonele fără electricitate

Cu ajutorul unităților externe de alimentare cu energie electrică, sistemul de securitate Ajax devine o soluție viabilă pentru toate tipurile de clădiri, construcții sau bunuri fără alimentare electrică sau cu alimentare electrică instabilă. Unitățile permit conectarea centrului sau a extensorului de semnal radio Ajax la o sursă de alimentare externă sau la o rețea de alimentare electrică cu tensiune redusă.

DO_SECURITY-sistem-Ajax-montaj-depozit

Ajax pentru depozitele mari de materiale

Cu ajutorul unităților externe de alimentare cu energie de 12-24V, se poate prelungi semnificativ durata de viață a bateriei sistemului conectând centrul sau extensoarele de semnal radio la baterii portabile.

Ajax pe o ambarcațiune – barcă sau yaht

Aceste ambarcațiuni sunt atrăgătoare pentru intruși care pot fi tentați să pătrundă pentru a sustrage electronice valoroase, echipamente sau chiar ambarcațiunea în sine.

DO_SECURITY_Ajax-yaht

Asigurarea este o modalitate excelentă de protecție, dar nu este singura soluție. Un sistem de securitate profesionist protejează viața și bunurile, la un cost total mai mic. Este suficient să introduceți o cartelă SIM și să conectați hub-ul (unitatea centrală a sistemului) la rețeaua de la bord sau la bateria de la bord pentru ca Ajax să securizeze iahtul în port.

Ajax în camioane și furgonete

Cu ajutorul unitățile externe de alimentare cu energie de12-24V, sistemul Ajax poate fi instalat și în camioane mari de marfă. Este o metodă care protejează viața șoferului, care se poate odihni în voie în timp, fără a fi îngrijorat pentru marfa pe care o transportă. În plus, această soluție poate proteja rezervoarele de combustibil și astfel se poate reduce furtul de carburant.

Sistemele inteligente de securitate Ajax sunt inteligente, versatile, ușor de operat și pot să funcționeze în zone de securitate care până nu demult, erau inaccesibile.

Contactează-ne pentru consultanță, ofertă personalizată și detalii despre echipamente!

Sursă foto: ajax.systems

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: +4 0747.033.393
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2024 by DO SECURITY.
All rights reserved