iunie 2, 2022    |

9 Sfaturi utile pentru siguranța ta și a locuinței, partea I

9 Sfaturi utile pentru siguranța ta și a locuinței, partea I

Securitatea ta și a locuinței tale sunt primordiale. O abordare preventivă a securității creează efectul de scut de apărare în fața unor situații care pot avea consecințe nevaforabile asupra securității tale și a locuinței tale. Cu alte cuvinte, fii preveniv, fii suspicios, fii alert și vei reuși să eviți eventualele situații neprevăzute.

Pentru a veni în sprijinul tău, am grupat mai multe sfaturi utile care te ajută să fii permanent în siguranță.

#1 Ferestrele – porți de intrare

Ferestrele locuinței sau ușile din termopan pot fi puncte vulnerabile ale casei din cauza faptului că reprezintă căi ușoare de pătrundere în locuință. Ele sunt primele elemente pe care intrușii le au in vizor prin forțare, prin spargerea geamului și deblocarea mecanismului de închidere. Ce poți face?

Ferestrele – porți de intrare. Securitatea locuintei.
  • Alege să aplici pe geamuri o folie antiefracție. Folia reprezintă cea mai simplă și avantajoasă soluție prin care poți crește rezistența geamurilor. Folia aplicată face instant corp comun cu sticla, iar astfel sticla capătă rezistență mare. Protecția oferită este anti-efracție, anti-vandalism, anti-zgâriere, anti-grafitti, anti-lipit afișe, iar soluția este sigură și elegantă în special pentru magazinele cu vitrine mari sau cu pereți realizați din suprafețe vitrate. Dacă cineva aruncă o piatră cu forță în vitrina unui magazin care are aplicată folia antiefracție, aceasta va provoca, în cel mai rău caz, doar o perforare a geamului. Geamul nu va cădea tot, jos, spart în bucățele. Mai mult, să presupunem că intrusul va reuși poate să introducă mâna prin spărtură și se va accidenta, lasând poate urme de sânge, iar acest lucru îl poate descuraja, determinându-l să renunțe la furt. În cazul aruncării cu piatra într-o vitrină neprotejată de folie antiefracție, aceasta ar putea să cadă complet, lăsând acces liber în interior hoțului.
  • Alege ferestre termopan cu sticlă antiefracție. Deși nu este 100% inbatabilă, aceasta este o metodă foarte sigură și eficientă de a împiedica spargerile. Este cert că ferestrele cu sticlă antiefracție fac viața grea intrușilor, iar o pătrundere nedorită este cât mai dificilă cu putință. Un hoț care nu poate sparge rapid un geam, se va orienta automat spre un altul, și tot așa, iar astfel va pierde mult timp, iar timpul este exact ceea ce un hoț nu are la dispoziție. Ferestrele cu sticlă antiefracție sunt foarte dificil de spart și au rezistență crescută în caz de lovitură puternică sau tentativă de tăiere cu diamant.
  • Dacă nu alegi niciuna dintre variantele de mai sus, poți avea în vedere montarea grilajelor din fier forjat la ferestre. Acestea nu obturează priveliștea și sporesc în mare măsură gradul de siguranță al locuinței tale!

#2 Vegetația luxuriantă

O curte cu mulți copaci și cu vegetație dezvoltată poate să îți ofere intimitate față de vecini și umbră în zilele toride, dar prezența acestor elemente vegetative în vecinătatea ferestrelor sau a intrării în casă poate crea condiții favorabile pentru intruși. De aceea, copacii plantați în imediata apropiere a ferestrelor pot reprezenta fie o scară pentru a ajunge la ferestre, fie un camuflaj perfect. Dacă intrările în casă sau în curte sunt mascate de copaci sau umbrite de vegetație, iată o măsură simplă, cu efect imediat, pe care o poți lua:

  • Iluminează casa pe timp de noapte, de jur împrejur, dar mai ales în zonele cu ferestre. Pe piață sunt diverse soluții: de la becuri cu senzor de mișcare, la becuri led cu fotocelulă, care pornesc automat la lăsarea serii și se sting la zorii zilei. Cei mai mulți hoți nu vor să fie observați în timp ce încearcă să pătrundă într-o locuință și pot fi descurajați de aprinderea becurilor.

#3 Mutarea în casă nouă

Mutarea într-o casă nouă vine cu mult entuziasm și cu vecini noi. Primele măsuri importante pe care le poți lua sunt să schimbi toate încuietorile și codurile sistemelor de securitate, dacă există. Fii vigilent și nu le oferi vecinilor foarte multe detalii înainte să îi cunoști și să îți câștige încrederea. Ulterior, după ce ajungi să îi cunoști mai bine și să creezi o legătură cu aceștia, poți discuta cu ei despre orice persoană suspectă pe care o observi sau despre orice mașină străină ori despre orice lucru straniu petrecut în vecinătatea cartierului sau locuinței.

Mutarea în casă nouă

Citește și următoarele sfaturi utile pentru siguranța ta și a locuinței, în articolul următor, continuare a acestui articol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved