august 26, 2020    |

5 rase de câini folosite cu succes pentru paza și protecția locuinței

5 rase de câini folosite cu succes pentru paza și protecția locuinței

Un câine de pază completează cu brio un sistem de securitate instalat în casa ta.

Am analizat pentru tine 5 rase de câini care pot acționa ca adevărați agenți de pază. Află din acest articol care sunt detaliile specifice fiecărei rase, pentru a alege câinele care se potrivește cel mai bine familiei și stilului tău de viață.

Rasa ciobănesc german

Cunoscut drept „câine lup”, ciobănescul german este răspândit aproape în întreaga lume. Având în vedere calitățile sale – constituție robustă, cu oase puternice, personalitate fizică bine conturată, inteligență – această rasă este frecvent folosită de Poliție și de militari pentru pază și protecție. Pentru a ajunge la rezultatul dorit, adică pentru a deveni adevărați agenți de pază, educarea lui necesită fermitate din partea stăpânului.

Ciobănescul german se adaptează cu bine situațiilor neprevăzute. Are reacții extrem de rapide atunci când simte pericolul. Este foarte ager, iute, cu reacții tipice câinilor de pază, pentru că instinctul de protecție este ceva nativ la el. Are, de aseamenea, o latură iubitoare și loială, ideală pentru mediul familial.

Rasa Doberman

Cainele doberman pentru paza casei

Dobermanul este o rasă foarte protectoare. Deși a fost inițial creat pentru a fi agresiv, astăzi Dobermanul are un temperament mai docil. Nu este atât de agresiv, acționează așa doar atunci când se simte în pericol sau este amenințat. Dobermanul are o reputație bună în cadrul forțelor de Poliție și este cunoscut, de asemenea, ca și câine de serviciu și pază.

Suplu, elegant și atletic (musculos și puternic), Dobermanul impresionează prin privirea deosebit de alertă, de înfricoșătoare, deoarece caută în mod activ pericole sau amenințări. Fiind câine de pază, este mereu vigilent, energic, agil și pregătit să sară în ajutorul stăpânului. Rasa Doberman este ușor de dresat, datorită personalității și instinctului de protejare a stăpânului. Inteligența îi permite să învețe ușor, iar antrenamentul trebuie să fie ferm și nu agresiv, care să-l stimuleze să ofere cele mai bune rezultate. Dobermanul este recunoscut pentru dovezile de prietenie. Este foarte protector cu familia și cu cei apropiați, își protejează proprietatea și este mereu receptiv la comenzile primite.

Rasa Akita

Rasa de caini Akita pentru paza acasa

Akita Inu este o rasă de câini care provine din Japonia. Simbolizează prosperitatea și sănătatea, iar japonezii îl consideră cel mai loial companion și protector al casei. De-a lungul timpului, a fost întrebuințat în țara natală ca asistent la vânătorile de cerbi și urși, câine de pază al reședințelor nobiliare, câine de luptă, animal de tracțiune pentru sanie și în serviciul forțelor de ordine ale armatei.

Per ansamblu, vorbim despre o rasă dominatoare și independentă, cu o constituție robustă. Un câine masiv, echilibrat, cu craniul plat între urechi. Are fălci puternice și late, cu dinți cu mușcătură în foarfecă. Nasul este mare și negru, urechile sunt mici și verticale, rotunjite la vârf. Gâtul este gros, musculos, relativ scurt, iar picioarele bine articulate se termină cu pernițe groase.

Cainele rasa Akita Inu este foarte potrivit pentru pază. Are reacții temperamentale rapide, poate evolua foarte repede de la o stare placidă la una amenințătoare, mai ales în prezența intrușilor sau altor animale cu care nu a fost obișnuit. Este un câine inteligent, curajos și neînfricat, cu o personalitate distinctă, puternică, de lider.

De aceea, dresajul lui trebuie făcut cu mare atenție.

Akita necesită un dresaj ferm și insistent, cu accent pe supunere și respectarea comenzilor. Dresajul trebuie condus de o persoană cu experiență, sigură și decisă, iar exercițiile trebuie să fie variate, pentru a nu se plictisi. Ferocitatea reprezintă o caracteristică ce nu poate fi eliminată din felul de a fi al acestui câine, dar prin dresaj ea poate fi ținută sub control. Cu toate acestea, Akita sunt foarte afectuoși și amuzanți, atunci când sunt dresați și învățați să socializeze corespunzător. Sunt cunoscuți ca tovarăși fideli, care rămân atașați toată viața de stăpânii lor pe care îi adoră și cărora le oferă multă dragoste.

Rasa Rottweiler 

Cainiele rottweiler pentru paza locuintei

Dacă nu știai, din 1910 Rottweilerul este recunoscut ca și câine polițist. Acest fapt nu ar trebui să te mire deoarece, timp de secole a fost utilizat ca și câine de pază, datorită curajului lui recunoscut.

Rottweilerii sunt o rasă de câini extrem de inteligenți și puternici, cu o dezvoltare genetică a instinctelor de pază. Această rasă dispune de o serie de caracteristici valoroase, care se reflectă în trăsături fizice: robust și greu, cu un spate drept și un piept lat și adânc, aspectul acestui câine este impunător. Cu ochii săi migdalați, de un maro închis – îi place să urmărească totul cu o privire alertă și își va încreți fruntea într-un mod specific, trădându-și starea de concentrare.

Rottweiler-ul poate deveni un membru al familiei, îndrăgit și devotat, dacă beneficiază de un dresaj adecvat. Din cauza taliei, dresajul trebuie instituit de timpuriu, încă de când este mic. Dresajul ferm și meticulos este esențial pentru el, altfel vei sfârși prin a avea un câine extrem de puternic, independent și peste măsură de agresiv. 

Rottweiler-ul este un câine cu o personalitate puternică. Calm, curajos și devotat, extrem de protector, își apără familia cu înverșunare. Este un luptător puternic, care pare a fi imun la durere. Sobru, ponderat, loial, sigur pe sine, Rottweiler-ul necesită stăpâni care îl pot domina și manipula. Nu este doar un câine de pază și de ocrotire, ci și un câine de companie ideal, care se poate adapta repede.

Rasa Rhodesian Ridgeback

Caine rhodesian ridgeback pentru paza casei

Câinii din rasa Rhodesian Ridgeback sunt foarte apreciați pentru calitățile lor de câini de pază și de familie. Strămoșii lor provin din Africa de Sud, unde erau folosiți drept câini de vânătoare și pază datorită calităților lor excepționale și a caracterului neînfricat. Nu e de mirare că sunt încă sunt folosiți pentru vânătoare și tracking în multe părți ale lumii.

Câinii din rasa Rhodesian Ridgeback sunt echilibrați, puternici, musculoși și activi, cu o rezistență mare. Agilitatea și eleganța sunt caracteristici celebre ale rasei. 

Câinii Rhodesian Ridgeback au nevoie de o activitate care să aibă sens pentru ei, precum sportul canin sau alte activități care le oferă provocări de rezolvat. Prin urmare, această rasă nu este recomandată pentru crescătorii de câini neexperimentați sau care sunt la primul câine. Pentru cei care caută un câine de pază care să fie și animal de companie, Ridgeback este o opțiune viabilă numai dacă stăpânul are multă pregătire, socializează cu el și îi acordă multă atenție.

În concluzie, întreabă-te dacă ai nevoie de un câine de pază sau de un animal de companie. Orice rasă de câine implică o responsabilitate mare. A avea un câine reprezintă un angajament pe termen lung, iar decizia de achiziție este una importantă. Dacă te decizi pentru un câine de pază și protecție, ai în vedere că poți adopta unul care a fost „scos la pensie” din serviciile naționale de pază și protecție. Marele avantaj pentru tine este că vine deja dresat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved