ianuarie 9, 2021    |

5 sfaturi pentru alegerea unui kit de supraveghere video

5 sfaturi pentru alegerea unui kit de supraveghere video

Internetul abundă în oferte de kituri de supraveghere video, care mai de care mai atrăgătoare, iar comercianți se „luptă” pentru a-ți atrage atenția, atât cu reduceri masive, cât și cu tot felul de specificații tehnice: camere, rezoluții, infraroșu, cu sau fără cablu inclus, cu sau fără hard disk inclus etc. Dacă nu ești un specialist în domeniu, toate aceste detalii tehnice te pot conduce către o alegere greșită.

Iată câteva sfaturi care îți vor fi de folos în alegerea kitului de supraveghere video potrivit locuinței tale.

Specificații tehnice de urmărit:

Rezoluția și numărul de megapixeli pentru camerele de supraveghere

Rezoluția este dată de numărul de pixeli. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât și calitatea imaginii video este mai bună. Rezoluția recorderului la care conectezi camerele trebuie să fie cel puțin aceeași cu rezoluția camerelor. Adică, poți conecta camere cu rezoluții de 2 Mpx la un recorder de 3 Mpx, dar nu poți conecta camere de 3 Mpx la un recorder cu rezoluție de 2 Mpx.

Iluminator IR potrivit

Ține cont că, în general, specificațiile precizate în descrierile echipamentelor sunt puțin exagerate. Îți sugerăm să iei în considerare undeva la 70% din distanța precizată în specificații, astfel încât, atunci când alegi o cameră cu iluminator IR, să fii sigur că aceasta iluminează pe raza de distanță pe care o dorești iluminată noaptea.

Nu ține cont doar de specificațiile echipamentelor

Scopul achiziționării unui kit de supraveghere video are la bază nevoia de furnizare de imagini. Calitatea camerelor de supraveghere este importantă, însă, nu este unicul criteriu care contează.

Calitatea reală a imaginii trebuie să-ți permită să extragi ceea ce te interesează: trăsăturile persoanelor, numere de înmatriculare sau alte detalii specifice, în funcție de situație. Înainte să iei o decizie, solicită o mostră a unei înregistrări cu respectiva cameră de supraveghere și verifică dacă ești mulțumit de calitatea și claritatea imaginilor.

Caută distribuitori care oferă și suport tehnic pentru produsele comercializate

Să montezi și să configurezi un astfel de sistem nu e tocmai floare la ureche, mai ales dacă nu ești prieten cu IP-urile sau cu alte detalii care țin de acest domeniu tehnic. Dacă nu ai astfel de înclinații, cu siguranță că fișa tehnică a sistemului nu îți va fi suficientă. De aceea, îți recomandăm să te asiguri că beneficiezi și de suport tehnic odată cu achiziționarea produselor.

Verifică elementele kitului

Unele kituri de supraveghere video sunt foarte ieftine, iar deseori acest aspect poate fi un indicator că lipsește ceva: fie producătorul nu oferă suport tehnic, fie kitul este incomplet. Componentele care pot lipsi dintr-un astfel de kit pot fi: sursa de alimentare, conectori, cablu.

Pentru a te asigura că vei avea un sistem de supraveghere video funcțional, verifică să ai toate aceste componente:

  • camere de supraveghere
  • recorder (DVR, NVR, XVR etc.)
  • hard-disk
  • sursă de alimentare sau alimentatori pentru camere
  • conectori de alimentare
  • cablu de date
  • cablu de alimentare
  • accesorii prindere (dibluri, cravate prindere etc.)

Cumpără kituri de la firme care fac și instalări

Știm că platformele de E-commerce sunt prima opțiune la care apelezi când vrei să achiziționezi ceva. Dar, când vine vorba de siguranța ta și a familiei tale, îți recomandăm să fii mai precaut când apeși butonul „Finalizează comanda”. Informează-te și cere părerea specialiștilor din domeniu dacă dorești să faci o astfel de achiziție. Colaborează cu o firmă specializată care face și instalări, pentru a evita să ai surprize cu echipamente mai vechi sau defecte și să treci prin experiența unui retur.

Noi îți putem face o ofertă personalizată, în funcție de cerințele și necesitățile tale și de structura locuinței tale, pentru siguranță maximă. În plus, îți oferim și mentenanță pentru sistemul achiziționat și suport tehnic fizic la locația ta.

Te încurajăm să apelezi la noi cu încredere pentru informații suplimentare, pentru ofertă sau pentru instalarea unui kit de supraveghere video. Contactează-ne!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved