aprilie 22, 2021    |

De ce este necesar ca un sistem de securitate să fie instalat de către un profesionist

De ce este necesar ca un sistem de securitate să fie instalat de către un profesionist

Este un drept uman de bază ca oamenii să se simtă în siguranță și prin urmare niciun sistem de securitate nu poate să eșueze. Siguranța nu înseamnă doar că proprietățile trebuie să fie sigure, ci și că viețile persoanelor pot depinde de ea. Cu asemenea mize ridicate, fiecare aspect al sistemului este critic. Echipamentul trebuie să fie fiabil, iar setul de dispozitive trebuie ales corect. La instalare și setare trebuie să se țină cont de specificul clădirii și de cerințele utilizatorului. Dacă un singur aspect este trecut cu vederea securitatea devine o iluzie.

Sistemele de securitate moderne wireless par simple. Nu este necesar să instalați cabluri fizice, dispozitivele sunt conectate în doar câteva minute, sistemul este setat în mod intuitiv într-o aplicație mobilă. Această impresie este înșelătoare. Instalarea sistemului de securitate implică o serie de pași obligatorii: studierea clădirii și testarea semnalelor radio, crearea unui plan cu amplasarea corectă a dispozitivelor, instalarea echipamentelor și testarea zonelor de detectare, setare, testarea sistemului, conectarea la stația de monitorizare, predarea către client a clădirii asigurate împreună cu documentația corectă. Doar un profesionist, un inginer responsabil cu instalările profesionale, poate efectua aceste lucrări rapid și corect.

Principala valoare a unui profesionist

O persoană cu experiență în instalări are cunoștințele necesare pentru a identifica în mod precis vulnerabilitățile clădirii și înțelege care este tipul de protecție care ar funcționa pentru clădirea respectivă. Un profesionist se bazează pe cerințele din standarde specializate, reglementări, practici din domeniu. Un profesionist înțelege în detaliu echipamentele de securitate. Doar un profesionist poate transforma mai mult dispozitive separate într-un sistem de securitate fiabil, stabil și care protejează în mod eficient.

La predarea clădirii către client, profesionistul se asigură că sistemul este pregătit să facă față atacurilor. Acesta este motivul pentru care companiile de monitorizare deservesc doar sisteme de securitate instalate de către profesioniști, iar echipajele de poliție răspund doar la alarmele acestor sisteme.

Un profesionist ia în calcul toate aceste detalii semnificative.

Procesul de instalare profesională este organizat în așa fel încât să ajute la identificarea tuturor aspectelor critice pentru funcționarea la timp a echipamentelor de securitate. Înainte de instalarea sistemului, specialistul studiază cerințele clientului, cum și de către cine este utilizată clădirea, examinează personal clădirea și efectuează testarea semnalelor radio. Aici puteți găsi doar câteva exemple care să vă ajute să înțelegeți de ce este importantă toată această muncă de pregătire:

În casă locuiește un câine. Sistemele moderne profesionale de securitate dispun de sisteme de prevenire a alarmelor false de tip hardware și software. Însă pentru ca aceste sisteme să funcționeze corect, este extrem de important să se ia în calcul existența animalelor de companie și obiceiurile acestora atunci când este ales locul de amplasare a detectorilor, precum și pentru setarea corectă a acestora. Un profesionist știe cum să facă acest lucru.

Pereții și podelele interferează cu semnalele radio. Sau reduc semnificativ calitatea acestora. Luând în considerare acest aspect, profesionistul acordă o atenție specială atunci când alege locul de instalare a unității centrale și îmbunătățește acoperirea radio cu dispozitive de extindere a intervalului de semnal radio. În încăperile izolate sunt amplasați detectori cu fir, care sunt conectați prin intermediul modulului de integrare.

Este necesară securitate în exterior. Planul de securitate nu poate fi efectuat fără o analiză detaliată a amplasamentului și o depistare a surselor potențiale de interferențe: copaci și tufișuri joase, suprafețe cu reflexii, guri de ventilație. Un profesionist va alege detectori exteriori și îi va direcționa astfel încât să detecteze instant un intrus din zona protejată, fără a emite alarme false. Un profesionist va reduce de asemenea la minimum riscul de sabotare a sistemului.

Instalarea supravegherii video. Un profesionist va realiza integrarea supravegherii video cu software-ul sistemului de securitate — astfel încât în cazul unei alarme, utilizatorii și stația de monitorizare pot vizualiza imediat imaginile difuzate de cameră și pot reacționa în funcție de natura amenințării.

Sistemul necesită existența accesului pentru oaspeți. De exemplu, pentru curățarea locuinței atunci când proprietarii nu sunt acasă. Profesionistul va sugera instalarea unei tastaturi pentru a controla sistemul și a împărți locuința în zone, astfel încât personalul de curățenie să poată dezarma doar anumite zone — dar nu biroul proprietarului unde sunt depozitate documente importante.

KeyPad, o tastatură wireless care funcționează pe bază de atingere

Nu există alimentare cu energie electrică sau aceasta este instabilă. Pentru a oferi protecție împotriva furturilor, inundațiilor și incendiilor într-o clădire aflată în curs de renovare, precum și într-o clădire cu scop industrial sau de depozitare, sistemul de securitate poate fi alimentat de la un acumulator portabil. Iar canalele de comunicație de rezervă sunt asigurare prin intermediul a două cartele SIM de la doi operatori diferiți de servicii mobile.

Există mii de asemenea subtilități. Unele dintre acestea sunt tipice pentru anumite tipuri de clădiri: o casă mare cu curte, o cafenea mică, un sediu de societate cu sute de angajați, o fabrică de producție care funcționează permanent, etc. Alte nuanțe sunt stabilite în funcție de cerințele clientului. Valoarea unui profesionist este aceea că știe cum să implementeze în sistemul de securitate aceste „trebuie” și „vreau”.

Profesionistul este cel care stabilește apărarea optimă

Un inginer profesionist responsabil cu instalarea va selecta configurația oprimă a sistemului de securitate pentru o anumită clădire: apartament, casă, cafenea, magazin, birou sau instalație de producție.

Sistemele de securitate instalate de către profesioniști furnizează modalități de control al posibilelor căi de intruziune în zonă și clădiri și pot porni sirenele pentru a atrage atenția în cazul unei intruziuni. Butoane de alarmă  și chiar dispozitive pentru a riposta activ în fața intrușilor pot fi conectate la aceste sisteme de securitate: încuietori electrice automate și jaluzele rulante, mașină de fum. Protecția împotriva jafului poate fi extinsă în cadrul unui sistem de securitate cuprinzător cu ajutorul detectorilor de fum și al sistemelor anti-inundații.

Cui îi puteți încredința instalarea sistemului de securitate

Activitățile de securitate sunt efectuate pe baza unei licențe. De asemenea, în multe țări există organisme de certificare. Acestea sunt furnizori de instruire și/sau se asigură că societățile și angajații acestora cunosc reglementările, aplică procesele obligatorii, verifică nivelul de adecvare al calității serviciilor, etc.

Informații referitoare la aceste organizații pot fi obținute de la principalii furnizori de servicii de securitate sau de la poliție.

De asemenea, este util să solicitați opinia companiei de asigurări — aceștia sunt interesați în reducerea riscurilor atunci când o proprietate este asigurată și, de regulă, recomandă pentru instalare doar companii de încredere și experți privați cu licență.

Pentru o ofertă personalizată, contactează-ne!

Sursa articol și imagini: Ajax.systems

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact info

Titulescu 2 (incinta Carpatex)
Brasov, Romania

Telefon: 0268 411 758
E-mail: secretariat@dosecurity.ro

Politica GDPR și cookies

© 1998 - 2021 by DO SECURITY.
All rights reserved